Ξεκαρδιστικό βίντεο: Νήπιο μιμείται τη γιαγιά του στον τρόπο που τρώει

Η μικρούλα κάθεται ακριβώς απέναντι από την 85χρονη γιαγιά της και μιμείται τον τρόπο που μασάει το φαγητό.

Τα παιδιά απορροφούν ό,τι βλέπουν και ακούνε γύρω τους σαν σφουγγάρι. Μιμούνται συμπεριφορές και κάνουν ό,τι κάνουν οι γονείς και άτομα από το συγγενικό τους περιβάλλον.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο παραπάνω βίντεο. Ένα κοριτσάκι κάθεται στο τραπέζι και τρώει το φαγητό του. Ακριβώς απέναντι κάθεται η γιαγιά του. Η 85χρονη γυναίκα δεν έχει δόντια και η μικρούλα μιμείται τον χαρακτηριστικό τρόπο που τρώει. Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε και παραπάνω είναι ξεκαρδιστικό.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού απαθανάτισαν τα στιγμιότυπα και τα δημοσίευσαν στα social media και το βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Η σημασία της μίμησης στην ανάπτυξη του παιδιού

Στην νηπιακή ηλικία τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές, κινήσεις, επαναλαμβάνουν λέξεις, μελωδίες, στίχους. Η μίμηση είναι βασική διαδικασία για την ανάπτυξη των παιδιών και μέχρι και την ηλικία των 18 μηνών είναι σε θέση να μιμούνται και απλές ενέργειες όπως είναι το ανακάτεμα του φαγητού, το σκούπισμα του τραπεζιού, το περπάτημα κ.α.

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε τη μιμητική δεξιότητα του παιδιού;

  • Κάντε ό,τι κάνει. Μιμηθείτε το παιδί για να σας μιμηθεί και εκείνο και κάντε ήχους χειρονομίες και εκφράσεις που κάνει.
  • Διαβάστε παραμύθια
  • Παίξτε με τους ήχους όπως για παράδειγμα κάντε ήχους και ζητήστε του να βρει ποιο ζώο είστε.
  • Παίξτε παντομίμα
  • Παίξτε ρόλους/ θέατρο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved