Κοριτσάκι βλέπει τους γονείς του να φιλιούνται - Η αντίδρασή του έγινε viral

Η μικρούλα αντιδρά με τον πιο γλυκό τρόπο.

Πολλά παιδιά αντιδρούν… ιδιαίτερα όταν βλέπουν τους γονείς τους να φιλιούνται. Άλλα ζηλεύουν, άλλα κλαίνε και άλλα χαμογελούν. Το κοριτσάκι στο παραπάνω βίντεο έχει μακράν την πιο γλυκιά αντίδραση η οποία και έγινε viral στο δίκτυο.

Οι δύο γονείς που κρατούν την κάμερα ανταλλάσσουν ένα φιλί και η μικρούλα τους βλέπει και γυρίζει το κεφάλι από την άλλη χαμογελώντας πονηρά. Έπειτα κοιτά ξανά κλεφτά και χαμογελά ξανά.

Δείτε το βίντεο παραπάνω.

Φιληθείτε και αγκαλιαστείτε μπροστά στα παιδιά, κάνει καλό

Σε άρθρο της στο Mothersblog.gr, η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα αναφέρει:

«Ποιο παιδί είναι αυτό που θέλει τους γονείς του μακριά τον έναν από τον άλλον; Ποιο παιδί δεν θέλει να τους βλέπει αγαπημένους; Μπορεί να τους σχολιάζει ή να κάνει γκριμάτσες περιπαικτικές αλλά μέσα του νιώθει βαθιά αγαλλίαση, ηρεμία και ασφάλεια.

Όπως μάλιστα δείχνει και πρόσφατη έρευνα οι εκδηλώσεις αγάπης, στοργής και τρυφερότητας εγγυώνται ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον που εμπνέει ασφάλεια, σιγουριά και αγάπη.

Οι ερευνητές μελέτησαν 80 παιδιά, ηλικίας 10 έως 17 χρόνων, που πάσχουν από άσθμα και τους ζήτησαν 4ήμερη καταγραφή σε ημερολόγιο για τα συμπτώματα του άσθματος και τη διάθεσή τους. Παράλληλα, κατέγραψαν και τη συμπεριφορά των γονιών τους, αν για παράδειγμα καυγάδισαν, ήταν αγκαλιά ή φιλιόντουσαν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά είχαν λιγότερες κρίσεις άσθματος και καλύτερη αναπνοή όταν οι γονείς τους ήταν αγκαλιασμένοι ή έδιναν φιλιά ο ένας στον άλλον. Οι μελετητές κατέληξαν στο γνωστό για εμάς τους ειδικούς συμπέρασμα πως τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά στις θετικές γονικές συμπεριφορές και αρνητικά στις αρνητικές.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved