Ξεκαρδιστικό βίντεο: Αγοράκι προσπαθεί να κρατηθεί ξύπνιο μέχρι να γυρίσει ο μπαμπάς του σπίτι

Μάταια όμως. 

Τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε, ακόμα και όρθια. Κατά καιρούς βίντεο με μωρά που κοιμούνται την ώρα του παιχνδιού, του φαγητού και σε κάθε πιθανό μέρος του σπιτιού έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το ίδιο συμβαίνει και με το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Ο 15 μηνών Matia κάθεται στον καναπές και περιμένει τον μπαμπά του να επιστρέψει από τη δουλειά. Είναι ήδη πολύ κουρασμένος, νυστάζει και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά, δεν τα καταφέρνει. Κοιμάται πέφτει στο πλάι και ξανασηκώνεται.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στα Social Media από τους γονείς και έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Απολαύστε το.

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζονται τα παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, ωστόσο οι ανάγκες τους διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία τους. Έτσι, μετά τον πρώτο χρόνο τα δεδομένα είναι τα εξής:

Παιδί 12 μηνών: 13-15 ώρες

Στην ηλικία αυτή η ρουτίνα ύπνου του παιδιού, εκτός από τον βραδινό ύπνο, περιλαμβάνει δύο ακόμα, έναν το πρωί και ένα το απόγευμα.

Παιδί 18 μηνών: 12-14 ώρες

Σε αυτό ο αναπτυξιακό στάδιο ένας επιπλέον ύπνος από τον βραδινό, ίσως νωρίς το απόγευμα, να είναι αρκετός. Η διάρκειά του είναι κατά μέσο όρο δύομιση ώρες, ωστόσο αυτό διαφέρει ανά παιδί και ανά περίσταση.

Παιδί 24 μηνών: 11-13 ώρες

Όσο το παιδί πλησιάζει στα δεύτερα γενέθλιά του, ο απογευματινός ύπνος διαρκεί ολοένα και λιγότερο, περίπου μία με δύο ώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved