Νήπιο ανοίγει τα χριστουγεννιάτικα δώρα και η αντίδρασή του είναι απολαυστική

Το κοριτσάκι έχει γίνει viral και υπάρχει λόγος.

Κάθε χρόνο τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τα Χριστούγεννα και ένας λόγος είναι για να ανοίξουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που είναι τυλιγμένα κάτω από το δέντρο.

Αυτό ισχύει και για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας όπως φαίνεται και από το παραπάνω βίντεο. Η μικρούλα που πρωταγωνιστεί ανοίγει με τους γονείς της τα δώρα που βρίσκονται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο ενθουσιασμός της δεν κρύβεται. «Ω θεέ μου» αναφωνεί κάθε φορά που βγάζει ένα περιτύλιγμα και οι γονείς της ξεσπούν σε γέλια. «Μαμά κοίτα» φωνάζει σε κάποιο άλλο στιγμιότυπο του βίντεο.

Τα δώρα μπορεί να είναι απλά, η όλη διαδικασία όμως για την μικρούλα όπως φαίνεται είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστική. Το βίντεο τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και είναι σίγουρα ό,τι πιο γλυκό θα δείτε σήμερα.

Γιατί είναι σημαντικό να συμμετέχουν τα παιδιά στην ανταλλαγή των δώρων;

Η προσφορά και η αποδοχή δώρων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας περνάει αρκετά σπουδαία μηνύματα στα παιδιά από την μικρή τους ακόμα ηλικία. Κατ’ αρχάς αισθάνονται μεγάλη χαρά για τα δώρα που παίρνουν τα ίδια αλλά και για τα δώρα που κάνουν. Χαίρονται να βλέπουν τη μαμά τους να χαμογελά με τη ζωγραφιά–δώρο που πήρε ειδικά φτιαγμένη από εκείνα με αγάπη.

Επιπλέον νιώθουν έντονη αγάπη, ο ένας σκέφτηκε τον άλλο και με τον τρόπο του τον έκανε χαρούμενο. Μαθαίνουν να είναι γενναιόδωρα και δοτικά, μαθαίνουν να προσφέρουν καθώς και την αληθινή αξία της προσφοράς που δεν είναι το υλικό αγαθό που στο τέλος φτάνει στον παραλήπτη αλλά κυρίως η σκέψη και το συναίσθημα που φέρει αυτή η πράξη, που σημαίνει «σε σκέφτηκα, σ’ αγαπώ και στο δείχνω». Τέλος, η αίσθηση ότι αυτά που νιώθουμε ως οικογένεια είναι αμοιβαία, δεν με αγαπά μόνο η μαμά, την αγαπώ κι εγώ και ο ένας το δείχνει στον άλλο. Με λίγα λόγια η ανταλλαγή δώρων ισχυροποιεί τους δεσμούς μιας οικογένειας και τονώνει το συναισθηματικό δέσιμο.

DPG Network
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved