Το πιο γλυκό βίντεο: Κοριτσάκι ζητά ένα φιλί από τον μπαμπά του κάτω από το γκι

Μία τρυφερή εκδήλωση αγάπης από μία κόρη στον μπαμπά της.

Οι μπαμπάδες έχουν αδυναμία στις κόρες τους και οι κόρες στους μπαμπάδες τους. Η ηλικία δεν έχει καμία σημασία και αυτό ακριβώς φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Ένα κοριτσάκι κρατάει ένα γκι το οποίο είναι σύμβολο Χριστουγέννων και… φιλιών και πλησιάζει τον μπαμπά του ζητώντας του να της δώσει ένα φιλί κάτω από το γκι. Εκείνος το κάνει και εκείνη του λέει πόσο τον αγαπά.

Γκι: Το χριστουγεννιάτικο έθιμο που ξεκίνησε από έναν σκανδιναβικό μύθο

Το γκι, γνωστό στην Ελλάδα και ως αρκουδοπούρναρο, είναι ένα αειθαλές παράσιτο δέντρων, κυρίως των ελάτων και των καστανιών. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και θεωρείται σύμβολο αγάπης, τύχης και ευημερίας.

Η παράδοση θέλει τα ζευγάρια που βρίσκονται κάτω από το γκι να πρέπει να φιλιούνται, ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του σε έναν παλιό σκανδιναβικό μύθο. Σύμφωνα με αυτόν, ο θεός του Ήλιου, Baldur, τραυματίστηκε θανάσιμα από τον θεό του Κακού, Loki, ο οποίος τον πέτυχε με τα βέλη του που ήταν φτιαγμένα από γκι. Η μητέρα του Baldur, Frigg, έκλαψε πάνω από το άψυχο σώμα του γιου της και τα δάκρυά της έβρεξαν τα βέλη και τα μεταμόρφωσαν πάλι σε γκι.

Οι θεοί επανέφεραν τότε στη ζωή τον γιο της και είπαν ότι δε θα μπορεί να συμβεί κανένα κακό σε όποιον βρισκόταν κάτω από ένα γκι. Η Frigg από τη χαρά της ευλόγησε το φυτό και υποσχέθηκε ένα φιλί για όποιον περάσει από κάτω του.

Κάποιοι ιστορικοί, βέβαια, αναφέρουν ότι ο Baldur δεν ξαναζωντάνεψε, και με τα χρόνια δημιουργήθηκαν διάφορες παραδόσεις με γκι ανά το κόσμο. Κάποιοι φιλούσαν κάτω από το γκι το χέρι του οικοδεσπότη κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψης, στη Βρετανία έφτιαχναν διακοσμητικές μπάλες από γκι και εκτός από το φιλί κάθε φορά που περνούσαν από κάτω έπρεπε να κόβουν έναν από τους καρπούς τους.

koritsaki-gki.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ashley Winkler

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved