Μωρό μαθαίνει να περπατάει και το ρίχνει στον χορό - Απολαυστικό βίντεο

Ο χαριτωμένος μπόμπιρας έκλεψε τις εντυπώσεις με τις χορευτικές του φιγούρες.

Τα μωρά μαθαίνουν σταδιακά να ελέγχουν το σώμα και τις κινήσεις τους. Από τον έκτο μήνα κι έπειτα ξεκινούν να μπουσουλάνε μιας και οι μύες τους είναι πια αρκετά δυνατοί. Έπειτα, μαθαίνουν να στέκονται όρθια μόνα τους και κοντά στα πρώτα τους γενέθλια κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Σε αυτήν την ηλικία είναι και το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Ο μικρούλης κάνει τα πρώτα του βήματα, ωστόσο μία έκπληξη περίμενε τους γονείς του μόλις του άφησαν το χέρι. Ο μπόμπιρας σταματά, στέκεται όρθιος και αρχίζει να χορεύει χαμογελώντας στην κάμερα.

Οι γονείς του που απαθανάτισαν τα στιγμιότυπα δημοσίευσαν το βίντεο στα Social Media και όπως ήταν αναμενόμενο το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Απολαύστε το.

Τα πρώτα βήματα του μωρού – Τι να κάνετε για να το βοηθήσετε να περπατήσει

Δυναμώστε τα πόδια του. Αφήστε το μικρό σας στο πάτωμα για περισσότερη ώρα μέσα στη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ελεύθερο να περιπλανηθεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας και τα πόδια του, με αποτέλεσμα να δυναμώσει τους μύες του. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τα παιχνίδια του λίγο πιο μακριά ώστε να αναγκαστεί να πάει το ίδιο να τα φέρει.

Τονώστε την αυτοπεποίθησή του. Δώστε σημασία στις διαφορές που παρατηρείτε στην ανάπτυξη και στα επιτεύγματα του μωρού μέρα με τη μέρα και επιβραβεύστε το με τα λόγια σας. Έτσι θα του τονώσετε την αυτοπεποίθησή του και θα έχει προσπαθεί με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη.

Δείξτε του τι να κάνει. Τα μωρά μιμούνται τις κινήσεις που βλέπουν, πράγμα εξαιρετικά βοηθητικό στην ανάπτυξη του μωρού. Εφόσον το μωρό έχει μάθει να στέκεται όρθιο μόνο του, βοηθήστε το να σηκωθεί και δείξτε του πώς να λυγίζει τα γόνατά του για να μπορεί να κάθεται πάλι χωρίς να πέφτει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved