Μωρό δοκιμάζει γλυκοπατάτα - Η αντίδρασή του δεν είναι η αναμενόμενη

Ο χαριτωμένος μπόμπιρας δοκίμασε πουρέ γλυκοπατάτας και μάλλον δεν ξετρελάθηκε.

Τα μωρά εντάσσουν τις στερεές τροφές στη διατροφή τους μετά τον έκτο μήνα και μέχρι και τότε τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό ή ξένο γάλα. Σταδιακά δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές, πολλές από τις οποίες δεν τους αρέσουν ιδιαίτερα.

Το ίδιο συμβαίνει και με το παραπάνω βίντεο. Ο χαριτωμένος μπόμπιρας δοκιμάζει για πρώτη φορά πουρέ γλυκοπατάτας και η αντίδρασή του σίγουρα δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Το αγοράκι στην αρχή δοκιμάζει με χαρά το φαγητό του όταν όμως επεξεργάζεται αυτό που έχει μόλις γευτεί, παίρνει μία απολαυστική γκριμάτσα.

Το βίντεο ανήρτησαν στο Instagram οι γονείς του και μπορείτε να το απολαύσετε παραπάνω.

Γλυκοπατάτα: Τα οφέλη για παιδιά και βρέφη

Η γλυκοπατάτα μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή του μωρού μετά τον έκτο μήνα και ιδανικά ξεχωριστά από άλλα τρόφιμα για να δείτε εάν τυχόν το μωρό εμφανίσει κάποια αλλεργική αντίδραση στο συγκεκριμένο λαχανικό.

Έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του παιδιού και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες Α και C. Πιο συγκεκριμένα:

Η γλυκοπατάτα περιέχει από τις υψηλότερες συνολικές συγκεντρώσεις βιταμίνης Α που είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των ματιών, ενώ περιέχει επίσης Β-καροτένιο, ένα σύνθετο που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα.

Είναι επίσης πηγή σχεδόν όλων των σημαντικών μεταλλικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός μας όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, ο ψευδάργυρος.

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και άμυλο, το οποίο ο οργανισμός σπάει σε σάκχαρα και τα χρησιμοποιεί ως ενέργεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved