Μωρό πέντε ημερών έγινε viral με ένα του φτέρνισμα

Το νεογέννητο ξαφνιάζεται με το συνεχόμενο φτέρνισμά του.

Το φτέρνισμα είναι ένας φυσικός μηχανισμός του οργανισμού και αυτό ισχύει και στην βρεφική ηλικία. Το χαριτωμένο μωράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο είναι μόλις πέντε ημερών και ενώ βρίσκεται στο αυτοκίνητο με τη μαμά του, φτερνίζεται απανωτά. Πέρα από ότι είναι αξιολάτρευτο, το μωράκι φαίνεται να ξαφνιάζεται με το ίδιο του το φτέρνισμα και η αντίδρασή του έγινε viral στο διαδίκτυο.

Το βίντεο δημοσίευσε η μητέρα του νεογέννητου στα social media αναφέροντας ότι το περιστατικό διαδραματίστηκε λίγο μετά την επίσκεψή τους στον παιδίατρο.

Απολαύστε το.

Γιατί τα νεογέννητα φτερνίζονται τόσο συχνά;

Το φτέρνισμα είναι μία υγιής αντίδραση του μωρού που υποδηλώνει ότι το νευρικό σύστημα δουλεύει σωστά. Τα μωρά φτερνίζονται πιο συχνά από ότι οι ενήλικες και ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι ρινικές δίοδοι του μωρού είναι πολύ μικρότερες από αυτές των ενηλίκων με αποτέλεσμα να φράζουν πιο εύκολα από τη σκόνη, τη βλέννα ή ακόμα και το μητρικό γάλα.

Επίσης, το μωρό μαθαίνει σταδιακά να αναπνέει από τη μύτη, συνεπώς το φτέρνισμα είναι κομμάτι της ανάπτυξης του βρέφους. Βέβαια, μπορεί να αποτελεί και ένδειξη ίωσης, συνήθως όταν συνοδεύεται από πυρετό, ρίγη και έντονη ανησυχία. Στην περιπτωση αυτή το μωρό μπορεί να έχει καταρροή και έντον βήχα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved