Μωρό βλέπει τον μπαμπά του χωρίς γένια και αντίδρασή του είναι επική

Ο μικρούλης δεν μπορεί να κρύψει την έκπληξή του.

Η ικανότητα του μωρού να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των γονιών του αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα, ήδη τους δύο πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του. «Η συχνότητα της έκθεσης σε οικεία πρόσωπα και η διάδραση μαζί τους παίζει σημαντικό ρόλο στον ποιον μπορεί να αναγνωρίσει ένα μωρό και ποιον όχι» αναφέρει η γιατρός dr Lisa Hoang και συμπληρώνει: «Ενισχύοντας το δέσιμο με το μωρό και παρέχοντας του ερεθίσματα σε καθημερινή βάση που θα του δώσουν τη δυνατότητα να παρατηρήσει, να μάθει και να διαδράσει με αντικείμενα και ανθρώπους, προάγεται η ανάπτυξη του εγκεφάλου».

Μία αλλαγή στην εμφάνιση μπορεί βέβαια να μπερδέψει το μωρό και αυτό αποδεικνύει το παραπάνω βίντεο. Ένα μωρό 11 μηνών στέκεται όρθιο στην κούνια του και παίζει με τον μπαμπά του ο οποίος κρύβει το μισό του πρόσωπο πίσω από μία κουβέρτα. Ο μπαμπάς έχει ξυρίσει τελείως τα γένια του και όταν αποκαλύπτει και το άλλο μισό του πρόσωπο στον γιο του, ο μπόμπιρας δεν μπορεί να κρύψει την έκπληξή του.

Έπειτα τον περιεργάζεται, ο μπαμπάς τον πιάνει στην αγκαλιά του και το αγοράκι πιάνει με τα χέρια του το πρόσωπό του για να συνειδητοποιήσει την αλλαγή.

Πως μπορείτε να ενισχύσετε το δέσιμο με το νεογέννητο;

Δερματική επαφή: Περάστε χρόνο κάνοντας πολλές αγκαλιές και προτιμήστε τον μάρσιππο για βόλτες τώρα που ανοίγει και πάλι ο καιρός.

Θηλασμός: Η διαδικασία του θηλασμού απελευθερώνει ορμόνες που σχετίζονται με συναισθήματα αγάπης και δεσίματος.

Μιλήστε στο μωρό: Μιλήστε στο μωρό σας κατά τη διάρκεια της μέρας και ενώ κάνετε διάφορες δραστηριότητες όπως στο μπάνιο, στο άλλαγμα πάνας ή στο τάισμα.

Κάντε του γκριμάτσες: Παίξτε με τις εκφράσεις και χαμογελάστε στο μωρό σας. Σιγά σιγά θα μπορεί να τις αποκωδικοποιεί και να τις μιμείται.

Παίξτε μαζί του: Το παιχνίδι με το νεογέννητο προάγει τη σωματική και συναισθηματική του ανάπτυξη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved