Κοριτσάκι ενθαρρύνει το αδελφάκι του να κάνει τα πρώτα του βήματα

Ως μεγάλη αδελφή παροτρύνει το μωρό να έρθει στην αγκαλιά της κάνοντας τα πρώτα του βήματα.

Μια μαμά κατάφερε να καταγράψει στην κάμερα τα πρώτα βήματα του γιου της.

Ο μικρούλης Miles όχι μόνο έκανε δειλά δειλά μερικά βήματα αλλά με την παρότρυνση της αδελφής του, μπόρεσε να περπατήσει αρκετά πριν προσγειωθεί απαλά στο πάτωμα.

Η 2χρονη αδελφή του ενθουσιάστηκε βλέποντάς το μωρό να τα καταφέρνει και τον αγκάλιασε τρυφερά.

Η μητέρα των δύο παιδιών, ανέβασε το βίντεο στο YouTube σχολιάζοντας πόσο συγκινημένη αλλά και περήφανη αισθάνεται και για τους δυο τους.

Πότε το μωρό θα κάνει τα πρώτα του βήματα

Συνήθως ένα παιδί τα πρώτα του βήματα τα κάνει μετά τον πρώτο χρόνο. Όταν δηλαδή περάσει τους δώδεκα μήνες και πάντα υποστηριζόμενο από το χέρι της μαμάς, του μπαμπά ή κάποιου αντικειμένου ή επίπλου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πρώτα βήματα ενός παιδιού είναι ασταθή καθώς υπάρχει κάμψη στους αγκώνες προσπαθώντας να βρει την ισορροπία του. Στον 15ο-16ο μήνα το παιδί θα σταθεροποιήσει το βάδισμά του και θα μπορεί να περπατάει με άνεση.

Σε ποιες περιπτώσεις αργεί ένα παιδί να περπατήσει

Σύμφωνα με τους παιδίατρους όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που κάνουν έως και 2 χρόνια για να περπατήσουν. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί ο γονιός δεν ασχολείται μαζί του όσο θα έπρεπε ώστε να το παρακινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα ή είτε γιατί το παιδί είναι παχύσαρκο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved