Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μπέμπα ακούει τον μπαμπά της να παίζει κιθάρα και «τρελαίνεται»

Η μικρούλα δίνει το δικό της ρεσιτάλ όταν ακούει το τραγούδι «Wanted Dead or Alive».

Τα μωρά λατρεύουν τις ιδιαίτερες μελωδίες και ήχους. Όταν δε ακούνε κάτι για πρώτη φορά, ενθουσιάζονται ακόμα περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για τη μπέμπα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο.

Η μικρούλα ακούει τον μπαμπά της να παίζει κιθάρα και… εκστασιάζεται! Ο μπαμπάς παίζει στην κιθάρα το τραγούδι «Wanted Dead or Alive» των Bon Jovi και η μικρούλα δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της. Κουνάει χέρια και πόδια στον ρυθμό και πιάνει την κιθάρα. Και είναι μόλις 8 μηνών!

Μωρό και μουσική: Τα οφέλη για την ανάπτυξη του βρέφους

Τα μωρά αρχίσουν να ανταποκρίνονται στους διάφορους ήχους και μελωδίες από όταν ακόμα είναι στη μήτρα. Το έμβρυο αρχίζει να ακούει τους πρώτους ήχους στην 18η εβδομάδα κύησης. Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, τα αυτιά του μωρού έχουν πάρει σχεδόν την τελική τους θέση, ενώ μέχρι και την 24η εβδομάδα κύησης, η ακοή του εμβρύου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη.

Μετά τον τοκετό, τα μωρά έχουν ακόμα πιο έντονη διάδραση με την μουσική και τους ήχους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γονείς τραγουδούν στα μωρά νανουρίσματα για να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν. Ούτε ότι ακούγοντας τα μωρά έναν πιο γρήγορο ρυθμό κουνάνε χέρια και πόδια.

Οι έρευνες που αναδεικνύουν τα οφέλη της μουσικής για την ανάπτυξη των παιδιών είναι πολυάριθμες. Μελέτη του 2013 από το Journal Pediatrics, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η ζωντανή μουσική και τα νανουρίσματα συνέβαλαν στη βελτίωση των ζωτικών ενδείξεων του μωρού ενώ παράλληλα ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ γονέων και παιδιών. Επιπλέον, η μουσική και τα νανουρίσματα συμβάλλουν και στην καταπολέμηση του στρες που νιώθουν οι γονείς. Αντίστοιχα, ερευνητές στο McMaster University του Κανάδα, αναφέρουν ότι 6 μηνών μωρά που παρακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο μάθημα μουσικής, ανέπτυξαν επικοινωνιακές δεξιότητες και κοινωνική συμπεριφορά που δεν είχαν αναπτύξει τα μωρά που δεν παρακολούθησαν αυτό το μάθημα.

Ακόμα ένα όφελος της μουσικής στην ανάπτυξη του βρέφους είναι ότι βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες, τη μνήμη και μαθαίνει στα παιδιά τον ρυθμό ακόμα και την αριθμητική. Σε μία έρευνα, τα μωρά ηλικίας 8 μηνών μπορούν να αναγνωρίσουν τα αποσπάσματα ενός τραγουδιού δύο εβδομάδες μετά από όταν το ακούσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved