Μωρά βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και οι αντιδράσεις τους είναι απλά ξεκαρδιστικές

Πώς αντιδρούν τα μωρά όταν βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη; Ιδού.

Τα παιχνίδια στον καθρέφτη είναι από τα αγαπημένα των μωρών και συμβάλλουν θετικά στη σωματική, γνωστική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Εκτός από ωφέλιμα, τέτοιου είδους παιχίδια είναι διασκεδαστικά, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για τους γονείς.. Οι αντιδράσεις των μωρών όταν βλέπουν το είδωλό τους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις απολαυστικές και προσφέρουν μοναδικές στιγμές γέλιου.

Αυτό φαίνεται και στο βίντεο στην αρχή του άρθρου. Μωράκια, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα, βλέπουν το είδωλό τους στον καθρέφτη και αντιμετωπίζουν το όλο θέαμα με… ενδιαφέρον.

Άλλα ξεκαρδίζονται στα γέλια, αλλά κοιτάνε με απορία και άλλα καχύποπτα.

Πότε απολαμβάνουν τα μωρά να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη;

Τα μωρά απολαμβάνουν να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη ήδη από τον τρίτο μήνα. Σε αυτήν την ηλικία η όρασή τους έχει αναπτυχθεί επαρκώς ώστε να βλέπουν σε απόσταση περίπου δύο μέτρων, ενώ είναι επίσης σε θέση να διακρίνουν και περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, αν και τα μωρά απολαμβάνουν αν βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, στην ηλικία των τριών με τεσσάρων μηνών, δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που βλέπουν είναι η αντανάκλαση του εαυτού τους.

Παρόλα αυτά τα οφέλη που έχουν τα παιχνίδια στον καθρέφτη είναι πολλά:

  • Το παιδί αναπτύσσει την αυτογνωσία του
  • Εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες
  • Αναπτύσσει τις δεξιότητες μίμησης

Με πληροφορίες από το verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved