Απολαυστικό βίντεο: Μωρό τρώει μόνο του για πρώτη φορά γιαούρτι

Η χαριτωμένη μπέμπα τρώει το γιαούρτι μόνη της και οι γονείς της καταγράφουν τα στιγμιότυπα σε ένα απολαυστικό βίντεο.

Οι στερεές τροφές εντάσσονται στη διατροφή του μωρού από τον έκτο μήνα κι έπειτα. Μέχρι τότε, το βρέφος τρέφεται αποκλειστικά από γάλα, μητρικό ή ξένο.

Το γιαούρτι θεωρείται μία από τι πιο υγιεινές τροφές για τα μωρά, για το πότε όμως θα πρέπει να εντάσσεται στη βρεφική διατροφή η γνώμες διίστανται. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά θα πρέπει να τρώνε γιαούρτι μετά τον ένατο μήνα, ενώ άλλοι μετά τον έκτο μήνα ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τις στερεές τροφές.

Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά γιαούρτι – Το απολαυστικό βίντεο

Το χαριτωμένο μωρό που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο δοκιμάζει για πρώτη φορά γιαούρτι και η αντίδρασή του είναι πραγματικά απολαυστική. Μάλιστα η χαριτωμένη μπέμπα κρατάει μόνη της το κουτάλι, ή μάλλον τα κουτάλια μιας και έχει ένα στο κάθε χέρι, και απολαμβάνει το γιαουρτάκι της.

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου.

Γιαούρτι: Ποια τα οφέλη για το μωρό

Το γιαούρτι:

  • Ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους
  • Παρέχει στο μωρό πληθώρα θρεπτικών συστατικών
  • Έχει προβιοτικά

Τι να προσέξετε;

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα ανήκουν στη λίστα με τις top αλλεργιογόνες τροφές. Ενδέχεται συνεπώς να προκαλέσουν στο παιδί αλλεργίες για αυτό είναι σημαντικό να προσέξετε για τυχόν ενδείξεις, ειδικά εάν το μωρό δεν έχει λάβει καθόλου ξένο γάλα πριν τον έκτο μήνα.

Επίσης, προτιμήστε τα γιαούρτια πλήρη σε λιπαρά, χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά και συστατικά που προσδίδουν γεύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved