Τα καθηλωτικά πορτρέτα της Loretta Lux (pics)

Τα παιδιά της Loretta Lux μας ταξιδεύουν σε έναν «φανταστικό» κόσμο.

Τα καθηλωτικά πορτρέτα της Loretta Lux (pics)
The Waiting Girl, 2006 / Lorettalux.de

Η Γερμανίδα φωτογράφος, Loretta Lux, άρχισε να φωτογραφίζει τα παιδιά φίλων της, που λίγο πολύ της θύμιζαν τη δική της παιδική ηλικία.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω είναι συλλεκτικές. Μάλιστα αρκετές από αυτές, πριν γίνει η ατομική της έκθεση το 2004 στην νεοϋορκέζικη γκαλερί Yossi Milo, αρκετές από αυτές είχαν προπωληθεί και οι τιμές κυμάνθηκαν από 7.500 δολάρια μέχρι 19.500 δολάρια.

Σε όλα τα πορτρέτα της τα παιδιά έχουν σοβαρό βλέμμα, σε κάποια αδιάφορο, φορούν vintage ρούχα και το δέρμα τους μοιάζει πορσελάνινο και τόσο εύθραυστο. «Μοιάζουν χαμένα, γιατί έτσι βλέπω τη ζωή. Νομίζω ότι είμαστε λίγο χαμένοι σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνουμε. Δεν τα κοιτάζω με μητρικό βλέμμα. Μου αρέσει να δουλεύω με τα παιδιά, γιατί είναι αυθεντικά και δεν φοράνε μάσκες!», είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Το φόντο πίσω από τις φωτογραφίες τα προσθέτει η ίδια στο τέλος. Όλες οι εικόνες έχουν απαθανατιστεί στο στούντιό της. «Ξοδεύω πολύ χρόνο για να "οργανώσω" τη φωτογραφία, με τρόπο παρόμοιο όπως εκείνον που κάνει ένας ζωγράφος στον καμβά», είχε αναφέρει στην εφημερίδα The British Journal of Photography το 2005.

Ένα αγόρι με καταγάλανα μάτια παίζει ντραμς. Ένας αδερφός ντύνει τον μικρότερο αδερφό του. Ένα κορίτσι κάθεται σοβαρό στον καναπέ.

Τα παιδιά που θα δείτε στη gallery που ακολουθεί, είναι από 2 έως 12 ετών. Όλα υπέροχα. Όλα παράξενα. Όλα «χαμένα» στον δικό τους κόσμο.

Swipe up για να δείτε τις εκπληκτικές της φωτογραφίες:

πηγή φωτογραφιών: Loretta Lux

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved