Από ποια ηλικία μπορεί να μείνει το παιδί μόνο του στο σπίτι;

Πότε είναι έτοιμο;

Από ποια ηλικία μπορεί να μείνει το παιδί μόνο του στο σπίτι;

Οι γονείς συχνά αναρωτιούνται πόσο χρονών πρέπει να είναι τα παιδιά τους πριν τα αφήσουν μόνα τους στο σπίτι έστω για λίγες ώρες.

Μια νέα έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή μελών της Εθνικής Ένωσης Κοινωνικών Λειτουργών στις ΗΠΑ, έδειξε ότι η ηλικία των 12 ετών ίσως είναι η πιο ασφαλής για να εμπιστευτούν οι γονείς το παιδί του μόνο στο σπίτι.

«Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, φυσικά, όπως και κάθε περίσταση», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Charles Jennissen, κλινικός καθηγητής παιδιατρικής και ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο Πανεπιστήμιο Iowa Carver College of Medicine στην Αϊόβα. «Αλλά γενικά οι κοινωνικοί λειτουργοί λένε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να μένουν μόνα τους στο σπίτι», προσθέτει.

Στην πανελλαδική έρευνα οι ερευνητές έθεσαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ποια ηλικία θα αποτελούσε παραμέληση των παιδιών εάν τα παιδιά έμεναν μόνα τους στο σπίτι για τέσσερις ώρες.

ta paidia mageireuoun mona tous1

Σύμφωνα με το nbcnews οι περισσότερες πολιτείες δεν έχουν νόμους ή οδηγίες σχετικά με το πότε τα παιδιά μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι.

Ο κοινωνικοί λειτουργοί στο σύνολό τους δήλωσαν ότι η εγκατάλειψη παιδιού 6 ετών στο σπίτι μόνο του είναι παραμέληση , το 83 % είπε ότι αφήνοντας μόνο του ένα παιδί 8 ετών στο σπίτι είναι επίσης παραμέληση όπως και όταν αφήνεις στο σπίτι ένα παιδί ηλικίας 10 ετών χωρίς επίβλεψη ενήλικα ( 51%).

Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί ρωτήθηκαν σε ποια ηλικία θα έπρεπε πραγματικά να είναι παράνομο να αφήνουν οι γονείς τα παιδιά στο σπίτι μόνα τους για τέσσερις ώρες, το 52 % είπε κάτω των 12 ετών και περίπου το 83 % απάντησε κάτω των 10 ετών.

Όπως όμως επισημαίνουν οι ειδικοί, κάθε παιδί είναι διαφορετικό επομένως κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ορισμένα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved