Pilates για παιδιά 3 έως 7 ετών (vid)

#Μένουμε_σπίτι και γυμναζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας.

Pilates για παιδιά 3 έως 7 ετών (vid)

Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο διαδίκτυο, εμείς όμως σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε ασκήσεις pilates για παιδιά.

Το Pilates είναι μια ρουτίνα περιποίησης σώματος που βοηθά στην οικοδόμηση αντοχής, δύναμης, ευελιξίας και συντονισμού του σώματος χωρίς να προστίθεται μυϊκός όγκος.

Το Pilates δημιουργήθηκε από τον Γερμανό γιατρό Joseph H. Pilates. Ξεκίνησε να αναπτύσσει την μέθοδό του στις αρχές του 1920 μέσα από την ανάγκη του να υπερνικήσει την δική του φυσική αδυναμία μιας και έπασχε από άσθμα και ραχίτιδα. Αργότερα το 1925 με τη μέθοδό του βοήθησε τους ακινητοποιημένους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον, ανέπτυξε επίσης μερικές ασκήσεις χαλάρωσης που επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση του κορμού.

Τα οφέλη των ασκήσεων Pilates στα παιδιά

Το pilates:

  • Βελτιώνει τη συγκέντρωση
  • Ενισχύει την ευελιξία και την ελαστικότητα του σώματος
  • Βοηθά στη ενδυνάμωση των μυών
  • Διορθώνει τη στάση του σώματος

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε διασκεδαστικές ασκήσεις pilates που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. Όπως αναφέρει κι η Kim Saha στο βίντεο της προορίζονται για παιδιά τριών έως επτά ετών αλλά και πολλοί μπορούν να τις κάνουν καθώς είναι αρκετά ωφέλιμες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved