«Τα κορδόνια του»: Μια συγκινητική ταινία από μαθητές για την ειδική αγωγή που πρέπει να δείτε (vid)

Μια εκπληκτική ταινία για την ειδική αγωγή.

 

«Τα κορδόνια του»: Μια συγκινητική ταινία από μαθητές για την ειδική αγωγή που πρέπει να δείτε (vid)

Η ταινία «Τα κορδόνια του» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το σχολικό έτος 2017/2018 από το Γυμνάσιο Αλικιανού Χανίων.

Πρωταγωνιστής είναι ένα παιδί με ήπιες διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, ο Μιχάλης, ο οποίος προσπαθεί να έχει μια καθημερινότητα όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές του. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο.

Όπως εξομολογείται ο ίδιος στο βίντεο, θα ήθελε οι ώρες παράλληλης στήριξης στο σχολείο να είναι περισσότερες γιατί έτσι θα μπορούσε να καταλαβαίνει καλύτερα τα μαθήματα. Όμως, από τη στιγμή που δεν συμβαίνει, αναγκάζεται να μένει πολλές ώρες σιωπηλός!

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπομονή, αλλά στο τέλος ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις», τονίζει η μαμά του Μιχάλη, λέγοντας πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στο φως και όχι στο σκοτάδι.

Δείτε το βίντεο, θα συνειδητοποιήσετε πολλά πράγματα για τα παιδιά με ήπιες διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.



Μαρτυρίες γονιών

« Πήγαινα τότε στα διαλείμματα του σχολείου για να τον επιβλέπω, γιατί δεν υπήρχε τότε ενημέρωση για τον αυτισμό στους εκπαιδευτικούς, ούτε παράλληλη στήριξη» , Ιωάννα, μητέρα Τ. 25 χρονών.

«Εψαχνα στο λεξικό τις λέξεις, όπως παρέα, για να του τις ερμηνεύσω καλύτερα», Ειρήνη, μητέρα 16χρονου γιου.

«Ζωγράφιζα σε συννεφάκια από χαρτόνι τον ήλιο και τα κολλούσα δίπλα στο κρεβάτι του για να καταλάβει ότι είναι πρωί και να σηκωθεί», Ειρήνη, μητέρα 6χρονου αγοριού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved