Αστεία και παράξενα στοιχεία για τα μωρά που δεν γνωρίζετε

Θέλετε να ξέρετε τα πάντα για τα μωρά.

Αστεία και παράξενα στοιχεία για τα μωρά που δεν γνωρίζετε

Το μεγάλωμα ενός μωρού, ειδικά για τους νέους γονείς, είναι μια νέα, προκλητική έως και… τρομακτική εμπειρία!

Συμβουλεύεστε γνωστούς και συγγενείς, τη μαμά σας, τον παιδίατρό σας – φυσικά- και το Mothersblog ώστε να είστε πάντα και καλύτερα προετοιμασμένοι για όλα.

Υπάρχουν όμως και μερικά αστεία έως και παράξενα στοιχεία για τα μωρά, που μάλλον δεν γνωρίζετε.

Τα μωρά έχουν 300 οστά

Σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα μωρά γεννιούνται με 300 οστά που είναι σχεδόν 50% περισσότερο. Τα οστά συγχωνεύονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και μειώνονται στα 206. Για παράδειγμα, το κρανίο του μωρού έχει αρκετά οστά που επικαλύπτουν το ένα το άλλο κατά τη διάρκεια της γέννησης για να βοηθήσουν το μωρό να γεννηθεί. Τα μωρά έχουν επίσης ένα πολύ απαλό σημείο στο κεφάλι. Πριν το κρανίο μεγαλώσει εντελώς είναι απλώς μια χαλαρή και ευαίσθητη περιοχή.

Δεν μπορούν να χαμογελάσουν

Τα μωρά μπορούν να χαμογελάσουν αφού συμπληρώσουν τον πρώτο μήνα. Μπορείτε να τους κάνετε αστείες γκριμάτσες και φωνές για να διαπιστώσετε πότε είναι έτοιμα να σας χαρίσουν το πρώτο τους χαμόγελο.

Το μωρό σας ξέρει τις προτιμήσει σας στη μουσική

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, τα μωρά αναγνωρίζουν τη μουσική που ακούνε στη μήτρα για τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση. Στην πραγματικότητα, το τραγούδι που συνηθίζατε να ακούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί ακόμη και μετά από αυτή να το χαλαρώνει.

Το μωρό σας μπορεί να επηρεάσει την καρδιακή σας συχνότητα

Ένα ισραηλινό πανεπιστήμιο διαπίστωσε ότι όταν μια μητέρα και ένα νεογέννητο κοιτάζουν ο ένας τον άλλον τα μάτια η καρδιακή τους συχνότητα συντονίζεται σε δευτερόλεπτα. Η καρδιά του μωρού κτυπά περίπου 180 φορές το λεπτό κατά τη γέννηση. Μειώνετε σε 140 παλμούς μέσα σε λίγες ώρες. Ο αριθμός πέφτει στα 115 κτυπήματα ανά λεπτό όταν είναι ηλικίας ενός έτους. Κατά την ενηλικίωση ο καρδιακός ρυθμός ηρεμίας είναι 70 έως 80 κτύπους ανά λεπτό.

Τα μωρά έχουν… μουστάκι όταν είναι στη μήτρα

Όταν ένα μωρό είναι περίπου τεσσάρων μηνών μεγαλώνει ένα μουστάκι που εξαπλώνεται σε ολόκληρο το σώμα κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Αυτή η τρίχα ονομάζεται lanugo. Πέφτει πριν από τη γέννηση του παιδιού.

Τα θηλυκά μωρά έχουν… περίοδο

Όταν τα μωρά βρίσκονται στη μήτρα απορροφούν τις ορμόνες της μητέρας τους. Έτσι, μετά τη γέννηση εξακολουθούν να έχουν κάποια οιστρογόνα τα οποία αποβάλλουν ακόμα και με μια μικρή περίοδο ειδικά τα θηλυκά μωρά. Μερικές φορές το αίμα μπορεί να διαπεράσει από τις θηλές. Είναι τρομακτικό, αλλά αλήθεια.

asteia paraxena stoixeia gia mora 2

Μερικά ακόμα αστεία και παράξενα στοιχεία σχετικά με τα μωρά είναι:

  1. Το μωρό σας μοιράζεται τα γενέθλιά του με τουλάχιστον 9 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.
  2. Μέχρι την ηλικία των δύο ετών ένα μωρό θα είχε αλλάξει περίπου 73000 φορές. Η μέση ταχύτητα της αλλαγής είναι δύο λεπτά.
  3. Ένα μωρό καταναλώνει κατά μέσο όρο 8000 πάνες.
  4. Οι γονείς των νεογέννητων χάνονται έξι μήνες ύπνου κατά τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του μωρού τους.
  5. Τα νεογέννητα μωρά βλέπουν μόνο τα ασπρόμαυρα χρώματα τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
  6. Μια μελέτη δείχνει ότι τα μωρά παραμένουν πιο ήρεμα όταν ακούν το αγαπημένο τους τραγούδι απ’ ότι όταν τους μιλάτε και προσπαθείτε να τα ηρεμήσετε.
  7. Μελέτες δείχνουν ότι τα πρόωρα μωρά είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες.
  8. Ένα 20μηνο μωρό έγινε ο νεότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αφού υπέγραψε συμβόλαιο σε έναν βελγικό σύλλογο.
  9. Ξέρετε πόσες γεννήσεις συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο σε ένα λεπτό; Η απάντηση είναι περίπου 255. Αυτό αντιστοιχεί σε 4,3 γεννήσεις ανά δευτερόλεπτο.
  10. Τα μωρά ξεχνούν όλα όσα ζούσαν και βίωσαν τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους. Οι νευροεπιστήμονες το ονομάζουν «παιδική αμνησία».

Πηγή: MomJunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved