Αυτά τα παιδιά θα γίνουν καταπληκτικοί μουσικοί! (pics)

Η μουσική ωφελεί τα παιδιά και τους ενήλικες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Αυτά τα παιδιά θα γίνουν καταπληκτικοί μουσικοί! (pics)

Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως η μουσική μπορεί να τονώσει την πνευματική μας εγρήγορση και να μας βοηθήσει να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα. Η μουσική έχει θεραπευτική επίδραση και μπορεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν έντονο άγχος, για παράδειγμα, να χαλαρώσουν, να μειώσουν τους ρυθμούς της καρδιάς τους και την υψηλή πίεση. Σε άλλες περιπτώσεις η μουσική χρησιμοποιείται στη θεραπεία της δυσλεξίας.

Η μουσική βελτιώνει τη μνήμη, μας δραστηριοποιεί πνευματικά. Οι ειδικοί προτείνουν στις έγκυες γυναίκες να βάζουν χαλαρωτική μουσική στο έμβρυο ενώ όταν αυτό μεγαλώσει και πάει στο σχολείο η μουσική μπορεί να το βοηθήσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και στο να έχουν υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα.

Τα περισσότερα παιδία από μικρή ηλικία επιλέγουν και ασχολούνται με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, παίρνουν μαθήματα φωνητικής, συμμετέχουν σε σχολικές ή άλλες χορωδίες.

Τζαζ, ροκ, κλασική ή παραδοσιακή δεν έχει σημασία. Πιάνο, κιθάρα, βιολί ή ντραμς τα παιδιά από πολύ μωρά αρέσκονται στο να ακούν και να δημιουργούν όμορφους ήχους, μια διαδικασία που συμβάλλει πολύ στην ψυχική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες με μικρούς μουσικούς πόσο χαρούμενοι είναι και πόση χαρά μοιράζουν και στους γύρω τους με τις όμορφες μελωδίες τους.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #kidsmusic

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved