'Εξι λόγοι που τα παιδιά τα οποία γεννιούνται το Δεκέμβρη είναι ξεχωριστά (vid)

Είναι πιο τυχερά τα παιδιά του Δεκέμβρη;

'Εξι λόγοι που τα παιδιά τα οποία γεννιούνται το Δεκέμβρη είναι ξεχωριστά (vid)

Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι ο μήνας που γεννιόμαστε μπορεί να επηρεάσει το μονοπάτι που ακολουθεί η ανάπτυξή μας. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι αυτή η επίδραση οφείλεται περισσότερο σε εποχιακούς παράγοντες.

Ποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά έχουν λοιπόν τα παιδιά του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την επιστήμη;

Είναι πρωινοί τύποι

Σύμφωνα με μια μελέτη Ιταλών και Ισπανών ερευνητών τα παιδιά που γεννήθηκαν το Δεκέμβριο, συνηθίζουν να κοιμούνται πιο νωρίς με αποτέλεσμα να ξυπνάνε και νωρίς το πρωί.

'Εχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι αριστερόχειρες

Και εδώ η επιστήμη μίλησε. Όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης, τα παιδιά που γεννήθηκαν το Δεκέμβριο είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης σε 13.000 ενηλίκους, το 7,5 % των γυναικών και 8,8 % των ανδρών ήταν αριστερόχειρες ενώ σε ότι αφορά τους άνδρες, οι περισσότεροι είχαν γεννηθεί μεταξύ 1η Νοεμβρίου και 1η Ιανουαρίου.

Ζουν περισσότερο

Τα μωρά του Δεκεμβρίου στατιστικά τείνουν να ζουν περισσότερο. Μια μελέτη από το περιοδικό Journal of Aging Research αποκάλυψε ότι "οι γεννημένοι το Δεκέμβριο έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιβίωσης μέχρι την ηλικία των 105 ετών" σε σύγκριση με άλλους μήνες.

Θα γίνουν οδοντίατροι

Άρθρο στο «The Guardian» αναφέρει ότι τα μωρά του Δεκεμβρίου είναι πιο πιθανό να γίνουν οδοντίατροι.

Είναι πιο υγιή

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα παιδιά που γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες είναι πιο υγιή από τα υπόλοιπα. Και ο λόγος, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, είναι ότι οι μητέρες διανύουν το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες και μπορούν να τρέφονται καλύτερα, αφού τα εποχικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν περισσότερες βιταμίνες.

Είναι πιο ήρεμα

Αγαπητοί γονείς, να ξέρετε πως αν το παιδί σας γεννήθηκε τον χειμώνα, όπως μας πληροφορεί σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland, έχει λιγότερα νεύρα και είναι πιο υπάκουο, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν καλοκαίρι.

Υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού, (διατροφή, τρόπος ζωής, κοινωνικές συνθήκες, να βλέπεις αριστερά και δεξιά πριν διασχίσεις τον δρόμο κλπ). Αν τοποθετήσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες σε σειρά ανάλογα με το πόσο σημαντικοί είναι, η εποχή της γέννησης μάλλον θα είναι από τους τελευταίους στη λίστα.

Με πληροφορίες από το www.mother.ly

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και άλλες πληροφορίες για τα παιδιά του Δεκεμβρίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved