Παιδί και ύπνος: Πώς θα κάνετε την διαδικασία λιγότερο εξαντλητική

Ο ύπνος του μικρού μας παιδιού είναι και θα είναι πάντα ένα ζήτημα.

Παιδί και ύπνος: Πώς θα κάνετε την διαδικασία λιγότερο εξαντλητική

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ξυπνάει ατελείωτες φορές μέσα στη νύχτα; Ανησυχείτε ότι κάτι κάνετε λάθος; Δείτε πως μπορείτε να απαλύνετε τις νύχτες σας με κάποιες απλές αλλαγές!

Δεν χρειάζεται να κοιμάσαι μαζί του

Πολλοί γονείς τείνουν να αποκοιμιούνται με το μωρό τους αγκαλιά στο ίδιο κρεβάτι για παραπάνω από όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα μετά το παιδί να μην μπορεί να τους αποχωριστεί και να κοιμηθεί μόνο του. Ειδικά μετά τους τρεις μήνες είναι πολύ σημαντικό να το αφήσεις να κοιμηθεί μόνο του. Θα κλάψει στην αρχή αλλά σιγά σιγά θα μάθει να συνηθίζει την νέα πραγματικότητα.

Απόφυγε τον ύπνο στο αυτοκίνητο

Μπορεί να σε καθησυχάζει το γεγονός ότι αποκοιμιέται μέσα στο αυτοκίνητο, όμως είναι πολύ επίφοβο να συνδυάσει την κίνηση του αυτοκινήτου με τον ύπνο και μετά να δυσκολεύεται να κοιμηθεί χωρίς αυτή.

paidi ipnos 2

Μην συνδυάζεις τον θηλασμό με τον ύπνο

Σίγουρα κάποιες φορές θα τύχει και αυτό. Αλλά καλό είναι να μην το θηλάζεις πριν πέσει για ύπνο καθώς τις νύχτες που δεν θα αποκοιμιέται θα απαιτεί να τον θηλάσεις για να το πάρει ο ύπνος. Ιδανικά, διαχώρισε και το δωμάτιο θηλασμού από αυτό του ύπνου.

Έχε μια στρατηγική για τα νυχτερινά τσεκαρίσματα

Σίγουρα στην αρχή θα είσαι συνέχεια από πάνω του αλλά με τον καιρό είναι καλό να αρχίσεις σταδιακά να μειώνεις τον χρόνο που βρίσκεσαι από πάνω του στον ύπνο ώστε και εκείνο να μην νιώσει απότομα την αλλαγή.

Άστο να κάνει φασαρία

Μην αγωνίζεσαι να τρέξεις και να εμφανιστείς μπροστά του με το πρώτο «κιχ» που θα ακούσεις. Αυτό φυσικά όταν έχει ξεπεράσει τους 3 μήνες. Το αίσθημα της ασφάλειας που έπρεπε να χτιστεί τους πρώτους μήνες, έχει διασφαλιστεί, οπότε σιγά σιγά μπορείς να αφήνεις και λίγο παραπάνω κλάμα να πέσει χωρίς να τρελαίνεσαι και θα συνηθίσει να αποκοιμιέται πιο εύκολα!

*ανανεώθηκε 26/11/2023 - πρώτη δημοσίευση 28/07/2018

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved