10 δείγματα ότι το παιδί σας έχει δυνατή θέληση!

Αν αναρωτιέστε γιατί το παιδάκι σας καμιά φορά δεν κάνει αυτό που του λένει, η απάντηση είναι ότι μπορεί να έχετε απλώς μία ισχυρή προσωπικότητά απέναντί σας! Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι πότε ο ισχυρός του χαρακτήρας είναι πλεονέκτημα και πότε θα είναι εμπόδιο.

10 δείγματα ότι το παιδί σας έχει δυνατή θέληση!

Το να ζηλεύετε την εικόνα του διπλανου παιδιού στο εστιατόριο που κάθεται αμίλητο και ακουνητο και κάνει ό,τι του λένε οι γονείς του, δεν είναι πάντα απαραίτητο. ...

Ας δούμε μερικά δειγματα συμπεριφοράς που θα σας δείξουν ότι έχετε να κάνετε με ένα παιδάκι με θέληση και δυναμική καθώς και γιατί αυτό είναι θετικό!

1. Θέλει να κάνει κάτι μόνο του.
Εντάξει μπορεί αυτό να σημαίνει να κάνει την κουζίνα χάλια, αλλά μακροπρόθεσμα ανεξαρτητοποιείται και το κυριότερο, χτίζει την εμπιστοσύνη προς εσάς. Μαθαίνει να νιώθει ασφάλεια, ξέρει ότι είστε εκεί αν κάτι πάει στραβά και αυτό το κάνει να νιώθει καλά και σίγουρο για σας και τον εαυτό του.

They want to learn things for themselves.
They have an opinion about even the smallest things.

2. Εχει αποψη για όλα
Κατανοουμε ότι θα θέλατε να κόψετε τα μαλλιά του ή να το ντύσετε χωρίς πολλές διαφωνίες, έστω για μία φορά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα παιδιά θα γίνουν αποφασιστικοί ενήλικες. Οι έρευνες δείχνουν ότι θα κερδίζουν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες και πολύ πιθανόν να γίνουν επιχειρηματίες!

3. Πάει αντίθετα στο ρεύμα

Αυτά τα παιδιά δεν είναι αντιδραστικά. Ειναι γενναία. Ακολουθούν την καρδιά τους και αργότερα, και τα όνειρά τους.

They go against the grain.

4. Το βρίσκει δύσκολο να αλλάζει ταχύτητες
Οταν τα παιδιά με ισχυρή θέληση κάνουν κάτι, δινονται εξ ολοκλήρου. Είναι συγκεντρωμένα και παθιασμένα για ό,τι κάνουν και θα δυσκολευτούν πολύ να δώσουν λιγότερη σημασία σε κάτι, ή ακόμη και να σταματήσουν ένα πρότζεκτ για οποιοδήποτε λόγο.

They have a hard time switching gears.

5. Σε εξουθενώνουν με τις διαφωνίες του
Μερικές φορές εύχεστε να είχατε την ενέργειά τους (πώς μπορούν να διαφωνούν για τόση ώρα;) και κάποιες άλλες θελετε απλώς να σταματήσουν... Η απάντηση «επειδή το λέω εγώ» όταν θα έχετε ξεμείνει από επιχειρήματα, δεν τους λέει τίποτα... Δώστε τους απαντήσεις. Εκείνα δε σας κάνουν καψόνια, σας παρουσιάζουν τα γεγονότα. Ανταποκριθείτε στα ερωτήματά τους, μεχρι να ικανοποιηθούν.

They exhaust you in arguments.


6. Δεν νοιάζεται απαραίτητα για αυτά που νομίζετε

Εσείς μπορεί να επηρεάζεστε από αυτά που κάνουν τα άλλα παιδάκια, από τις δραστηριότητες που έχουν ή αυτά που λένε. Εκείνα πάλι, θα έχουν τη δική τους άποψη για το θέμα και το καλό νέο έιναι ότι δε θα άγονται και θα φέρονται από τους πιο δυναμικούς της ταξης, και αργότερα και της παρέας. Αντιθετα, θα κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί. Ακόμη κι αν αυτό είναι μπάσκετ, όταν όλη η τάξη πηγαίνει ποδόσφαιρο. Τότε να είστε ευχαριστημένοι που ξέρουν από νωρίς τι θέλουν.

They don’t necessarily care what you think.

7. Εχει έντονη αίσθηση του σωστού και του λάθους
Επειδή αυτά τα παιδιά θέλουν να κάνουν αυτά που τους ευχαριστούν, δεν διστάζουν ακόμη και να τσακωθούν για τα πιστεύω τους.

They have a firm sense of right and wrong.

8. Ειναι πεισματάρικο και σχολαστικό
Το πάθος και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι δειγματα αυτου του χαρακτήρα. Εχουν υψηλά πρότυπα και δεν είναι πάντα σωστό να στρεβλώνετε τα πιστεύω τους για να δεχτείτε κάτι λιγότερο. Ακομη χειρότερα, για να τους πείσετε να δεχτουν αυτά κάτι λιγότερο.

They are obstinate and particular.

9. Αρέσκεται να τεστάρει τα όρια.
Οχι, δεν προσπαθεί να σας τρελάνει, ούτε μιλάει άλλη γλώσσα. Σε αυτά τα παιδιά αρέσει η περιπέτεια και το να εφευρίσκουν κόσμους, αντί να κάθονται παθητικά και να παρατηρούν τον κόσμο...

They like to test the limits.

10. Θέλει να έχει το πανω χέρι.
Δυνατοί, με αυτοπεποιθηση, περιπετειώδεις και ηγετικές προσωπικότητες. Μαζί με όλα αυτά έρχεται και η ικανότητα να οδηγήσουν και να διδάξουν και άλλους να ξεχωρίσουν από το πλήθος.

They want to be in charge.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved