Πονόκοιλος και παιδί: Τι μπορεί να σημαίνει;

Τα μικρά παιδιά συχνά ταλαιπωρούνται από πόνο στην κοιλιά τους. Εμείς οι γονείς, όπως φυσικά είναι το αναμενόμενο, τρομάζουμε κι αγχωνόμαστε με το παραμικρό.

Πονόκοιλος και παιδί: Τι μπορεί να σημαίνει;

Αμέσως επικοινωνούμε με τον παιδίατρο προκειμένου να μας πει τι ακριβώς μπορεί να είναι και ποια είναι η αιτία που εμφανίστηκε. Εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς για να μας δώσουν τις πιθανές αιτίες που ένα βρέφος ή ένα νήπιο υποφέρει από πονόκοιλο.

• Γαστρεντερίτιδα. Είναι και η εποχή της κι ειδικά αν πηγαίνει σε παιδικό σταθμό είναι πολύ πιθανό να έχει κολλήσει. Φυσικά ο ιός φέρνει πυρετό και γι΄αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσο με τον παιδίατρό σας.
• Αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία στη γλακτόζη. Αν συνοδεύεται με εμετό και διάρροια το πιθανότερο είναι το παιδί να πρέπει να το δει γιατρός για να σας διαβεβαιώσει ότι ο πονόκοιλος προέρχεται από τις παραπάνω αιτίες.
• Δυσκοιλιότητα. Η εμφάνισή της συνοδεύεται με πονόκοιλο. Βοηθήστε το παιδί σας να την καταπολεμήσει με ειδικές τροφές που θα σας συστήσει ο γιατρός.
• Εντερική απόφραξη. Αν το παιδί παραπονεθεί για πονόκοιλο από τη μία στιγμή στην άλλη και αυτός έχει διακυμάνσεις, απευθυνθείτε αμέσως στον οικογενειακό γιατρό.
• Σκωληκοειδίτιδα. Πρέπει να εξεταστεί από παιδίατρο για να διαπιστωθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved