Ενισχύστε την κοινωνικότητα του παιδιού σας!

Το παιδί σας είναι ντροπαλό, αποφεύγει να μιλάει σε ανθρώπους που δεν βλέπει συχνά και δεν έχει φίλους στην ηλικία του; Τότε τα πρώτα σημάδια της αντικοινωνικότητάς του, είναι γεγονός!

Ενισχύστε την κοινωνικότητα του παιδιού σας!

Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως όμως πως έχει χαθεί το παιχνίδι. Το αντίθετο μάλιστα αφού τα πιτσιρίκια όσο δύσκολα μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, άλλο τόσο εύκολα μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους κοινωνικό περιβάλλον. Και υπάρχουν φυσικά πολλοί τρόποι για να το καταφέρετε ως γονείς.

  • Βγαίνετε συχνά με το παιδί σας έξω και ενθαρρύνετέ το να παίζει με τα παιδάκια άλλων οικογενειών που βρίσκονται στο ίδιο μαγαζί ή πάρκο με εσάς.
  • Μιλάτε για τα πρόσωπα της οικογένειάς σας συχνά, ειδικά όταν περιμένετε να σας επισκεφτούν στο σπίτι. Έτσι, το παιδί θα νιώθει πιο οικεία προς τα πρόσωπα αυτά και θα είναι πιο κοινωνικό την επόμενη φορά που θα τα δει.
  • Κάνετε και εσείς συχνές επισκέψεις σε στενούς συγγενείς ώστε το παιδί να βλέπει συχνά διαφορετικά πρόσωπα εκτός από τη μαμά, τον μπαμπά και τους παππούδες.
  • Αν είναι σε κατάλληλη ηλικία, γράψτε το σε παιδικό σταθμό ώστε να μάθει το παιδί τι σημαίνει να συναναστρέφεται άτομα της ίδιας ηλικίας με εκείνο.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved