Φτιάξτε βήμα βήμα με το παιδί σας το πιο εύκολο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Το ξέρουμε πως η παράδοση της Πρωτομαγιάς απαιτεί ένα όμορφο στεφάνι με λουλούδια, όμως τι γίνεται αν εσείς ή το παιδάκι σας ταλαιπωρείστε από τις γνωστές ανοιξιάτικες αλλεργίες και η γύρη των λουλουδιών εντείνει το πρόβλημα; Για να μην αναφερθούμε στη δυσκολία όσων ζούμε στις μεγάλες τσιμεντουπόλεις, όπου για να βρούμε λουλούδια πρέπει να πάρουμε τα βουνά και τα λαγκάδια!

Φτιάξτε βήμα βήμα με το παιδί σας το πιο εύκολο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Μια ωραία ιδέα είναι να φτιάξουμε με το παιδί μας, ένα εύκολο στεφανάκι από χάρτινα λουλούδια. Τα υλικά είναι λίγα, φτηνά και εύκολα! Θα χρειαστούμε μια χαρτονένια θήκη αυγών (τις κλασικές που μας δίνει ο αυγουλάς στην λαϊκή), ένα ψαλίδι, κόλλα, ένα πράσινο χαρτόνι και μερικές χρωματιστές μπογιές (κατά προτίμηση νερομπογιές, αλλά και μαρκαδόρους).

Βήμα 1

Paso-1-Recortar-varias-copas-de-la-caja

Κόψτε τις θήκες των αυγών και δώστε με το ψαλίδι στις άκρες τους διάφορα σχήματα πετάλων για τα λουλούδια μας.

Βήμα 2

Paso-2-Crear-diferentes-modelos-de-flores


Ετοιμάστε διάφορα και πολλά είδη από διαφορετικά λουλούδια. Κρατήστε τις βάσεις των αυγοθηκών για να στερεώσετε τα λουλούδια και να φτιάξετε τα φύλλα που μπορείτε να βάλετε το ένα πάνω στο άλλο στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3

Paso-3-Pintar-las-flores1


Βάψτε μαζί με το παιδί τα κομμένα λουλουδάκια με τα πιο ζωηρά χρώματα και κάντε όλους τους απίθανους συνδυασμούς. 'Ανοιξη είναι, αφήστε την φαντασία σας να καλπάσει!
Βήμα 4

corona-con-flores-de-carton


Κόψτε το πράσινο χαρτόνι σε στρογγυλό σχήμα και αρχίστε να κολλάτε πάνω του τα χρωματιστά λουλουδάκια που φτιάξατε. Το στεφανάκι σας είναι έτοιμο! Αν θέλετε, προσαρμόστε του μια χρωματιστή κορδέλα και είναι έτοιμο για να το στολίσετε.

Η μέρα τώρα ξεκινά και μπορείτε να βγείτε έξω βόλτα με την οικογένειά σας και να "πιάσετε τον Μάη"...
Και του χρόνου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved