Κριτήρια για να διαλέξει ένας νονός τα δώρα για το βαφτιστήρι του

Η ηλικία του παιδιού καθώς και τα ενδιαφέροντά του είναι κριτήρια που δεν πρέπει να αγνοήσετε όταν θα αγοράσετε τα πασχαλινά δώρα για τo βαφτιστήρι σας.

Νίκη Παπανικολάου
Κριτήρια για να διαλέξει ένας νονός τα δώρα για το βαφτιστήρι του
Bigstock

Κι έφτασε η στιγμή που κάθε βαφτιστήρι περιμένει με ανυπομονησία: τα πασχαλινά δώρα του νονού.

Το αν θα χαρεί ή θα απογοητευτεί, εξαρτάται αποκλειστικά από τις επιλογές που θα κάνετε. Για παράδειγμα, αν απλά θέλετε να βγάλετε την υποχρέωση και να είστε τυπικός στις υποχρεώσεις σας, δεν διασφαλίζετε ότι θα κάνετε χαρούμενο το βαφτιστήρι σας.

Η επιλογή των δώρων, άλλωστε, συμβολίζει την αγάπη σας για το πνευματικό παιδί σας και παράλληλα δείχνει πόσο καλά – ή όχι – το γνωρίζετε.

nona-dora-apo-vaftistiri(2).jpg

Πώς θα κάνετε τις καλύτερες επιλογές για τα πασχαλινά δώρα του βαφτισιμιού σας

Ηλικία

Η ηλικία είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή δώρου. Αν λοιπόν το βαφτιστήρι σας είναι βρεφάκι επιλέξτε μαλακά παιχνίδια, βιβλία με χοντρές σελίδες, ρούχα ή είδη ύπνου που θα είναι χρήσιμα στους γονείς.

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα παζλ, τα παιχνίδια ρόλων, τα βιβλία με ιστορίες ή τα παιχνίδια εξωτερικού χώρου, είναι μερικές καλές επιλογές δώρου.

Όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί τόσο περιορίζονται οι επιλογές. Τα αθλητικά είδη, τα ηλεκτρονικά είδη αλλά και οι δωροκάρτες σε καταστήματα που τους αρέσουν είναι δώρα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι (πρό)έφηβοι.

Προσωπικότητα και ενδιαφέροντα

Εκτός από την ηλικία, εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι η προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να κάνετε μια δερμάτινη μπάλα ποδοσφαίρου στο βαφτιστήρι σας αν δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο.

Αν το παιδί είναι γεμάτο ενέργεια επιλέξτε παιχνίδια που ενθαρρύνουν την κίνηση και την άσκηση, όπως ποδήλατα, πατίνια ή μπάλες.

Για τα πιο δημιουργικά παιδιά τα καλλιτεχνικά είδη, τα μουσικά όργανα ή τα παιχνίδια κατασκευών, είναι μια έξυπνη επιλογή.

Αν πάλι το βαφτιστήρι σας, είναι πιο ήσυχο παιδί, θα εκτιμήσει τα βιβλία, τα παζλ αλλά και τα παιχνίδια στρατηγικής που απαιτούν συγκέντρωση.

dora-nonou-simvolismos.jpg

Προϋπολογισμός

Τα δώρα για τα βαφτιστήρια μπορεί να κυμαίνονται από οικονομικά έως πολύ ακριβά. Λαμβάνοντας και τους παραπάνω παράγοντες υπόψιν επιλέξτε εκείνα που ταιριάζει στο budget σας, χωρίς να νιώθετε πίεση να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Φυσικά αντί για τα κλασικά δώρα, μπορείτε να κάνετε ένα διαφορετικό δώρο στο βαφτιστήρι σας, όπως εισιτήρια για έναν αγώνα, για μια συναυλία ή για μια πρωτότυπη δραστηριότητα.

Χρήσιμα tips

  • Βεβαιωθείτε ότι το δώρο είναι ασφαλές για την ηλικία του παιδιού.
  • Αποφύγετε τα δώρα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα υγείας.
  • Τυλίξτε το δώρο όμορφα και γράψτε μια προσωπική κάρτα με ευχές για το βαφτιστήρι σας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved