Φωτογράφος απαθανατίζει τα χεράκια νεογέννητων

Μικροσκοπικά χεράκια μέσα από τον φακό της Anne Westerveld.

 

Νίκη Παπανικολάου
Φωτογράφος απαθανατίζει τα χεράκια νεογέννητων
Instagram / annewesterveld_fotografie

Τα νεογέννητα γεννιούνται με το αντανακλαστικό σύλληψης – αγγίξτε την παλάμη του μωρού σας και θα κουλουριάσουν τα μικροσκοπικά δάχτυλά τους γύρω από τα δικά σας. Αυτές οι κινήσεις είναι ενστικτώδεις και ακούσιες για τις πρώτες οκτώ εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα χέρια του μωρού θα είναι κυρίως σφιγμένα σε μια γροθιά αλλά σύντομα θ’ αρχίσουν να τα ανοιγοκλείνουν επίτηδες και να τα εξετάζουν.Το μωρό σας μπορεί ακόμη και να προσπαθήσει να πιάσει μαλακά αντικείμενα, όπως ένα λούτρινο ζωάκι.

https://www.instagram.com/p/C0bG0eqC3Bz/

Φωτογραφίες με χεράκια νεογέννητων

Η Anne Westerveld, είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού κι έχει ξεχωρίσει για το στιλ και τα στιγμιότυπα που απαθανατίζει.

Στον λογαριασμό της στο Instagram μπορεί κανείς να δει μέρος της δουλειάς της όπως τις φωτογραφίες με τα χεράκια νεογέννητων.

Στα περισσότερα στιγμιότυπα, τα μωρά είναι από μερικών ωρών μέχρι λίγων μηνών. Πιάνουν με το χεράκι τους το χέρι της μαμάς τους, το βάζουν στο στόμα τους, ή "γραπώνουν" τον μπαμπά τους.

https://www.instagram.com/p/C5JmJtDLeV3/

Μωρό 3 μηνών

Το μωρό εξακολουθεί να μην μπορεί να αρπάξει αυτό που θέλει αλλά μπορεί να χτυπάει τα παιχνίδια ξανά και ξανά. Σε αυτή την ηλικία, αναπτύσσει επίσης τον συντονισμό χεριού-ματιού, παρατηρεί πράγματα που θα ήθελε να κρατήσει και προσπαθεί να τα πλησιάσει.

https://www.instagram.com/p/C4ybxUULQGk/

Μωρό 4 έως 8 μηνών

Πλέον, το μωρό μπορεί πιθανώς να πιάσει και να κουνήσει ένα παιχνίδι αν του το βάλετε στο χέρι. Μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, πιθανότατα θα μπορεί να φτάσει και να αρπάξει ένα παιχνίδι που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του και πιθανόν να το βάζει στο στόμα του.

https://www.instagram.com/p/C4hjRaKIAqE/

Μωρό 9 έως 12 μηνών

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να πιάνει εύκολα αντικείμενα και με τα δύο του χέρια. Τελειοποιεί το πιάσιμο της τσιμπίδας, το οποίο του επιτρέπει να μαζεύει μικρά αντικείμενα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του και να βάζει τροφές στο στόμα του.

https://www.instagram.com/p/C3Qlg9ZLy45/

Σταδιακά, θα μπορεί να πειραματιστεί με τη χρήση ενός κουταλιού ή πιρουνιού την ώρα του φαγητού, αν και μπορεί να προτιμά να κρατά το σκεύος στο ένα χέρι ενώ χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του για να τρώει.

https://www.instagram.com/p/C1Xde5yLFaP/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved