Πώς να δημιουργήσετε μια βιώσιμη γκαρνταρόμπα για το παιδί σας

Ακολουθήστε τις συμβουλές για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον παιδική ντουλάπα που σέβεται τον πλανήτη και το μέλλον των παιδιών σας.

Πώς να δημιουργήσετε μια βιώσιμη γκαρνταρόμπα για το παιδί σας
Bigstock

Το πώς ψωνίζουμε και φροντίζουμε τα ρούχα είναι δύο εύκολοι τρόποι για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα και να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τους ωκεανούς του πλανήτη μας.

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για να δημιουργήσετε μια φιλική προς το περιβάλλον παιδική ντουλάπα που φαίνεται υπέροχη και έχει διάρκεια στον χρόνο:

1. Ψωνίστε μεταχειρισμένα

Αγοράστε μεταχειρισμένα ρούχα από καταστήματα λιανικής ή vintage μαγαζιά. Έτσι βοηθάτε στην μείωση των αποβλήτων από την υπερπαραγωγή νέων εμπορευμάτων.

2. Αγοράστε λιγότερα ρούχα

Αγοράστε ρούχα που ξέρετε ότι θα φορέσουν τα παιδιά σας. Λιγότερα αλλά πιο ποιοτικά ρούχα μπορούν να δώσουν μια πιο εκλεπτυσμένη και κομψή εμφάνιση από τους όγκους φθηνότερων ρούχων.

3. Επενδύστε σε ρούχα που πραγματικά χρειάζονται

Μην σκέφτεστε τις τάσεις της μόδας. Πριν αγοράσετε ένα νέο ρούχο για το παιδί σας, σκεφτείτε αν υπάρχει ήδη ένα παρόμοιο μπλουζάκι .

4. Αγοράστε από τοπικά καταστήματα

Η αγορά ρούχων από τοπικές αγορές μειώνει τις εκπομπές άνθρακα από τη ναυτιλία ενώ συγχρόνως υποστηρίζει την τοπική οικονομία.

5. Επιλέξτε ρούχα κατασκευασμένα από φυσικές ίνες υφάσματος αντί για συνθετικά υφάσματα

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις αντί των συνθετικών υφασμάτων περιλαμβάνουν βαμβάκι, λινό, μπαμπού, λινάρι, γιούτα, μετάξι, μαλλί και αλπακά.

Αποφύγετε τον πολυεστέρα, το νάιλον και το ακρυλικό καθώς αυτά τα υλικά είναι κατασκευασμένα από πετρέλαιο.

6. Αγοράστε βιώσιμες μάρκες

Επιλέξτε ηθικά brands που νοιάζονται για το περιβάλλον , πληρώνουν δίκαια τους εργαζομένους τους και είναι υπέρ της οικονομικής διαφάνειας.

Πολλές εταιρείες προωθούν ορισμένες σειρές ρούχων ως κατασκευασμένες με ανανεώσιμα υλικά, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ανήθικες πρακτικές εργασίας για να κατασκευάσουν τα ρούχα. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας για μια μάρκα προτού αγοράσετε από αυτήν.

7. Επιλέξτε την ποιότητα αντί της ποσότητας

Κομμάτια υψηλότερης ποιότητας συχνά διαρκούν περισσότερο. Ελέγξτε τις ραφές και τα φερμουάρ. Η επένδυση σε καλοφτιαγμένα ρούχα θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, καθώς δεν χρειάζεται να τα αντικαθιστάτε συχνά.

8. Αγοράστε από καταστήματα που επισκευάσουν τα ρούχα δωρεάν ή με μικρή χρέωση

Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας συνήθως έχουν εγγυήσεις εφ' όρου ζωής ή είναι κατασκευασμένα για να επισκευάζονται. Από την άλλη, τα μοντέρνα, χαμηλής ποιότητας αντικείμενα μερικές φορές φτιάχνονται για να διαρκέσουν μόνο μία σεζόν .

9. Δωρίστε τα παλιά ρούχα, μην τα πετάτε

Τα «σκουπίδια» σας είναι θησαυρός για κάποιον άλλον. Δωρίστε αφόρετα ρούχα των παιδιών σας με Μ.Κ.Ο ή χαρίστε τα σε φίλους και γείτονες με μικρά παιδιά.

Συλλογικά μπορούμε να αναγκάσουμε τη βιομηχανία της μόδας να αλλάξει το τρέχον επιχειρηματικό της μοντέλο. Μέσω της αγοραστικής μας δύναμης , μπορούμε να επηρεάσουμε τη δυναμική και την τροχιά της γρήγορης μόδας.

Πηγή: earthday.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved