5 περίεργες και άγνωστες αλήθειες για τα ομοζυγωτικά δίδυμα

Τα δίδυμα αδέρφια μπορεί να μην είναι τόσο πανομοιότυπα όσο νομίζαμε.

5 περίεργες και άγνωστες αλήθειες για τα ομοζυγωτικά δίδυμα
Bigstock

Όταν σκεφτόμαστε τι γνωρίζουμε για τα μονοζυγωτικά δίδυμα περιοριζόμαστε στα πιο γνωστά πράγματα όπως η εξωτερική εμφάνιση ή τα παρόμοια μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων, κάτι που ονομάζεται «twintuition».

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα για τα πανομοιότυπα δίδυμα που είναι καταπληκτικά και λιγότερο γνωστά.

Δεν έχουν τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα

Μπορεί να μοιράζονται το ίδιο DNA, αλλά όπως όλος ο κόσμος, έχουν και εκείνα το δικό τους μοναδικό σύνολο γενετικών χαρακτηριστικών.

Σύμφωνα με το sciencefocus.co, ο λόγος έγκειται στο ότι «Τα δακτυλικά αποτυπώματα σχηματίζονται ταυτόχρονα καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα και επηρεάζονται από παράγοντες όπως οι διακυμάνσεις των ορμονικών επιπέδων».

Είναι πάντα του ίδιου φύλου

Αυτό σημαίνει ότι τα μονοζυγωτικά δίδυμα είναι πάντα είτε δύο κορίτσια είτε δύο αγόρια. Σύμφωνα με την Very Well Family , η αιτία αφορά στο ότι σχηματίζονται από ένα μόνο ζυγώτη (γονιμοποιημένο ωάριο) που περιέχει είτε αρσενικά (XY) είτε θηλυκά (XX) φυλετικά χρωμοσώματα.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Έρευνα δείχνει ότι μόνο 1 στις 250 κυήσεις καταλήγουν σε πανομοιότυπα δίδυμα.

Τι θα συμβεί εάν χωριστούν;

Θα γίνουν δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι; Σύμφωνα με τη Minnesota Study of Twins Reared Apart , εάν τα δίδυμα χωριστούν στη βρεφική ηλικία θα έχουν εξίσου παρόμοια προσωπικότητα, ιδιοσυγκρασία , ενδιαφέροντα και κοινωνική συμπεριφορά, όπως και εκείνα που μεγάλωσαν μαζί.

Μοιάζουν αλλά είναι μοναδικά

Οι διαφορές μεταξύ τους θεωρούνται πως οφείλονται στο περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον γενετιστή Carl Bruder του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ , αυτές οι διαφορές μπορεί να είναι γενετικές. Το Scientific American σημειώνει πως πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το DNA ενός διδύμου «διέφερε από του άλλου σε αρκετά σημεία του γονιδιώματός τους...»

Πηγή: fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved