En caul: Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο

Τα στιγμιότυπα απαθανάτισε η φωτογράφος τοκετού Alessandra Corveloni.

En caul: Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο

Instagram / alessandracorveloni

Σχεδόν πάντα το μωρό «σπάει» τον αμνιακό του σάκο και βγαίνει από τη μήτρα. Σε σπάνιες περιπτώσεις , περίπου 1 στις 80.000, το μωρό γεννιέται μέσα στον αμνιακό του σάκο, ένα ιδιαίτερο φαινόμενο το οποίο ονομάζεται «en-caul».

Η βραβευμένη φωτογράφος τοκετού Alessandra Corveloni είδε ένα τέτοιο φαινόμενο και μάλιστα το απαθανάτισε με τον φωτογραφικό φακό. Το μωρό γεννήθηκε με τη μέθοδο της καισαρικής και η φωτογράφος μοιράστηκε στιγμιότυπα από η γέννησή του. Στο προφίλ της στο Instagram έγραψε:

«Ξέρεις ότι σε αυτό το επάγγελμα γίνεσαι μάρτυρας θαυμάτων; Νιώθω τόσο τυχερή! Δύο θαύματα από τον Θεό ήρθαν στον κόσμο αυτήν την εβδομάδα, με ειρηνική καισαρική. Η Gioavanna και η Nicole ήρθαν».

Το ένα από τα δύο κοριτσάκια είναι αυτό που γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό του σάκο και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Alesandra Corveloni στο προφίλ της μιλούν από μόνες τους.

https://www.instagram.com/p/CytDuhSuYlx/

Το φαινόμενο En-caul

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί κάποια λίγα σε σχέση με το σύνολο μωρά γεννιούνται μέσα στον αμνιακό τους σάκο, ωστόσο θεωρείται πιο πιθανό να συμβεί σε μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα.

Το φαινόμενο en-caul δεν συνεπάγεται κίνδυνο για τη ζωή του μωρού. Όσο το μωρό βρίσκεται μέσα στον σάκο του, συνεχίζει να δέχεται θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο μέσω του ομφάλιου λώρου που το συνδέει με τη μητέρα του. Ο σάκος αφαιρείται με προσοχή από τον γιατρό ή τη μαία και τότε είναι που το μωρό θα αναπνεύσει για πρώτη φορά.

Οι φωτογραφίες τοκετού της Alessandra Corveloni

H Alessanda Corveloni είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού με πολλά χρόνια εμπειρίας. Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της και οι φωτογραφίες της με νεογέννητα δευτερόλεπτα μετά τον τοκετό ή μαμάδες που κρατούν για πρώτη φορά τα μωρά τους αγκαλιά, έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο του διαδικτύου.

Η ίδια λέει για τη δουλειά της:

«Καταγράφω σε εικόνες τις μνήμες που μία μέρα θα αφηγηθείτε στα παιδιά, στα εγγόνια σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στιγμές μοναδικές που δεν θα επαναληφθούν».

Το προφίλ της φωτογράφου στο Instagram είναι από μόνο του ένα ιδιαίτερο portfolio με πιο ιδιαίτερες χωρίς αμφιβολία τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες και έχουν μία πιο καλλιτεχνική διάσταση.

Μερικές από αυτές παρακάτω.

https://www.instagram.com/p/CwqWrVpuO-9/
https://www.instagram.com/p/CwgfRDtOilO/
https://www.instagram.com/p/CwVzvcMupWo/
https://www.instagram.com/p/CvNFkZ6OWii/
https://www.instagram.com/p/Cuf3_4Yu0th/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved