Πρώτες μέρες στο σχολείο: Ένας μίνι οδηγός υγιεινής για να μείνουμε και φέτος μακριά από «μπελάδες»!

Η επιστροφή στο σχολείο είναι πάντα γεμάτη προσμονή και… προετοιμασίες.

Πρώτες μέρες στο σχολείο: Ένας μίνι οδηγός υγιεινής για να μείνουμε και φέτος μακριά από «μπελάδες»!

Η σχολική χρονιά που ξεκινά θα γεμίσει το μικρό σου γνώσεις και εμπειρίες, τόσο μέσα στο σχολείο όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητές του, όπου θα συναναστρέφεται άλλα παιδάκια, θα διασκεδάζει και θα παίζει.

Φυσικά, γνωρίζεις πολύ καλά πως οι συναναστροφές του σχολείου, στο διάλειμμα και στην τάξη, που προσφέρουν τόση χαρά στο παιδάκι μας, καθώς ξαναβρίσκει τους φίλους του μετά από καιρό και η λαχτάρα τους για παιχνίδι δεν σταματά ποτέ, ενδεχομένως να φέρνουν μαζί τους και… «μπελάδες»: Οι σχολικές ιώσεις και οι ψείρες είναι οι βασικοί από αυτούς – από τους οποίους όμως θέλεις να προφυλάξεις το μικρό σου με αποτελεσματικό τρόπο.

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής μπορεί και να σε γλιτώσει από κάποιες από τις ιώσεις του χειμώνα. Μπορείς να προμηθεύσεις το παιδάκι σου με αντισηπτικό υγρό και μαντηλάκια, χαρτομάντηλα, να του μάθεις πως πρέπει να πλένει τα χεράκια συχνά και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του με υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Όλα αυτά βέβαια θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού του, ώστε όταν κολλήσει τελικά, θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα και γρηγορότερα την ίωση.

Εκεί που πραγματικά μπορείς να παρέμβεις όμως, είναι σε ότι αφορά στο κεφάλαιο «ψείρες» - αρκεί να εμπιστευθείς τον κατάλληλο σύμμαχο, δηλαδή την ολοκληρωμένη σειρά αντιφθειρικών προϊόντων της Lice Free της Frezyderm.

Οι ψείρες στη σχολική ζωή

Κάθε μαμά που γνωρίζω, με παιδιά στο σχολείο ή μεγαλύτερα, έχει να διηγηθεί τουλάχιστον μία περίπτωση που το παιδικό κεφαλάκι κόλλησε ψείρες. Η διαδικασία ελέγχου των μικρών μας γεμίζει… αγωνία κάθε φορά, καθώς αυτά τα μικροσκοπικά έντομα δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν, ώστε να απομακρυνθούν πριν προκαλέσουν κνησμό κι ερεθισμούς στο παιδί: Το χεράκι που σηκώνεται να ξύσει το κεφαλάκι πάντα στέλνει ένα μήνυμα… συναγερμού στη μαμά!

lice-pseires-2.jpg

Πέραν από την αντιμετώπιση της ψείρας στο κεφάλι του μικρού μας όμως, στην περίπτωση που κολλήσει το παιδί, είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε και γενική, σχολαστική καθαριότητα στο σπίτι, πλένοντας με μεγάλη επιμέλεια κάθε επιφάνεια που ενδεχομένως βρίσκονται – μια διαδικασία διόλου ευχάριστη και ξεκούραστη!

Αυτό που αξίζει να θυμόμαστε όμως είναι πως και στον τομέα αυτό, η πρόληψη και η προετοιμασία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Εφόσον προμηθευτούμε εγκαίρως τα απαραίτητα και εφαρμόζουμε την προληπτική ρουτίνα πιστά, τότε μειώνουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τις ψείρες στο σπίτι. Ακόμα και αν ξεχάσουμε να εφαρμόσουμε τη λοσιόν και τελικά εντοπίσουμε ψείρες στα μαλλάκια του παιδιού, μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα την ειδική αγωγή για την εξάλειψη των ψειρών Lice Free της Frezyderm. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο!

Ξέγνοιαστα παιδικά κεφαλάκια

Από την πρώτη κιόλας μέρα σχολείου ή δραστηριοτήτων, ξεκινάμε την πρόληψη: Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιούμε την άοσμη αντιφθειρική λοσιόν ενισχυμένης δράσης Lice Rep Extreme Spray της FREZYDERM*, που είναι ειδικά σχεδιασμένη, για καθημερινή χρήση, και προλαμβάνει την εμφάνιση των ψειρών στα παιδικά κεφαλάκια. Ταυτόχρονα, χαρίζει στα μαλλιά των παιδιών απαλότητα και λάμψη, χωρίς να τα λαδώνει. Κάθε πρωί πριν φύγει το παιδί για το σχολείο, ψεκάζουμε τη λοσιόν κοντά στο δέρμα της κεφαλής, ξεκινώντας από τον αυχένα και την περιοχή πίσω από τα αυτιά και προστατεύουμε το κεφαλάκι του από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

lice free set and rep spray - 1

Αν όμως δεν έχουμε λάβει τα μέτρα πρόληψης με τη λοσιόν και εντοπίσουμε ψείρα στο κεφαλάκι του παιδιού μας, χρησιμοποιούμε το Lice Free Set**. Πρόκειται για μία ειδική αγωγή για την εξάλειψη των ψειρών, με σύστημα που περιλαμβάνει εξειδικευμένο σαμπουάν, δραστική λοσιόν και ειδική χτένα.

Αρχικά, ψεκάζουμε τη λοσιόν στα μαλλιά, ιδιαίτερα κοντά στις ρίζες, αποφεύγοντας την περιοχή του προσώπου. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ και αφήνουμε να δράσει περίπου 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια χτενίζουμε προσεκτικά με την ειδική χτένα. Απομακρύνουμε τα ζωύφια, τις κόνιδες και καθαρίζουμε προσεκτικά τη χτένα.

Στο στάδιο 2 λουζόμαστε κανονικά και αφήνουμε το σαμπουάν να δράσει για 3 λεπτά. Ξεπλένουμε προσεκτικά.

Η αγωγή επαναλαμβάνεται καθημερινά επί 4-5 συνεχείς ημέρες. Συνιστάται να γίνεται έλεγχος του τριχωτού της κεφαλής και επανάληψη της θεραπείας την 7η, 10η και 14η ημέρα, για την αποφυγή της εκκόλαψης των αυγών που πιθανόν να έχουν παραμείνει.

Για να είναι η επιστροφή στο σχολείο ξέγνοιαστη, κεφάτη και απρόσκοπτη, επιλέγουμε τα προϊόντα της FREZYDERM, της εταιρείας που είναι μαζί μας από τη γέννηση του μικρού μας, απαντώντας σε κάθε μας ανάγκη. Προμηθευόμαστε ό,τι χρειαζόμαστε από την αρχή της χρονιάς, ώστε να είμαστε έτοιμες και προετοιμασμένες να προστατεύσουμε το παιδάκι μας με τον καλύτερο τρόπο: Αρκεί να έχουμε στο ντουλάπι μας το Lice Free Set και το Lice Rep Extreme Spray – για να έχουμε παιδικά κεφαλάκια πραγματικά ξέγνοιαστα, έτοιμα να γεμίσουν γνώσεις κι εμπειρίες!

Untitled.jpg

*Χρησιμοποιείτε το Lice Rep Extreme Spay με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση.

**Ιατροτεχνολογικό προϊόν. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση. Συμβουλευθείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved