Μετάβαση από το βρεφικό στο παιδικό δωμάτιο

Στην ηλικία των 2-3 ετών ξεκινάμε συνήθως τις πρώτες σκέψεις για την αλλαγή του βρεφικού δωματίου σε παιδικό.

Μετάβαση από το βρεφικό στο παιδικό δωμάτιο

Όσο κι αν κοιτάζουμε την κούνια και μας φαίνεται σαν χθες που το μωράκι μας κοιμόταν σε αυτήν, ο χρόνος κυλάει και τα παιδάκια μας μεγαλώνουν πολύ - πολύ γρήγορα!

Η ομάδα του Spitishop είναι εδώ για να σας υποστηρίξει όπως πάντα και να σας βοηθήσει να ετοιμάσετε το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο, είτε κάνετε μικρές είτε μεγαλύτερες αλλαγές!

Η σχέση του παιδιού με την κούνια

paidiko-krebati-koyketa-me-rafiera-90x190-a-s-high-bed-193990-(1).jpg

Αν το παιδάκι σας έχει αρχίσει να σκαρφαλώνει πάνω στην κούνια για να μπορέσει να κατέβει μόνο του, ή εάν έχετε ήδη αφαιρέσει το εξωτερικό κάγκελο και το έχετε αντικαταστήσει με κάποιο προστατευτικό, τότε ήρθε η στιγμή να αλλάξετε το κρεβάτι του. Δημιουργήστε ένα ονειρεμένο περιβάλλον για το μικρό σας που θα το βοηθήσει να αγαπήσει και να προσαρμοστεί εύκολα στο νέο, "μεγάλο" παιδικό κρεβάτι.

Στο Spitishop, μπορείτε να βρείτε μοναδικά σχέδια κρεβατιών. Συγκεκριμένα, σας προτείνουμε να εξετάσετε προσεκτικά τα κρεβάτια Montessori, που έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια για τη διακόσμηση των παιδικών δωματίων. Η φιλοσοφία Montessori βασίζεται στην ιδέα ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στα πράγματα τους, όπως παιχνίδια, ρούχα και φαγητό. Έτσι, η δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουν από το κρεβάτι τους μόνα τους συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτονομίας και της αυτοπεποίθησής τους. Τα κρεβάτια αυτού του τύπου συνήθως έχουν το στρώμα τους στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα, προσφέροντας πλήρη ελευθερία κινήσεων στο παιδί σας.

Εάν από την αρχή είχατε επιλέξει μια κούνια που μπορεί να μετατραπεί σε προεφηβικό κρεβάτι, τότε η μετάβαση θα είναι απλή. Θα πρέπει απλώς να παραγγείλετε ένα νέο, μεγαλύτερο στρώμα και να ετοιμάσετε το νέο κρεβατάκι.

Εάν δεν διαθέτετε ήδη προστατευτικό, μπορείτε να βρείτε εδώ ένα που ταιριάζει στο κρεβατάκι και θα προστατεύει το παιδί σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, εμποδίζοντας τυχόν πτώσεις, αλλά ταυτόχρονα θα του επιτρέπει να ανεβαίνει και να κατεβαίνει από το κρεβάτι μόνο του.

Καθώς έχετε επιλέξει το νέο κρεβάτι, το επόμενο βήμα είναι να το διακοσμήσετε! Φωτάκια, γιρλάντες, μαξιλαράκια και αυτοκόλλητα για τον τοίχο δίπλα από το κρεβάτι θα δημιουργήσουν ένα ονειρεμένο περιβάλλον για τον γλυκό ύπνο του παιδιού σας!

Μετατρέψτε την αλλαξιέρα σε αποθηκευτικό χώρο!

baby-art-deep-frame-wooden-br76722.jpg

Ένα έπιπλο που δεν θα απαιτήσει σχεδόν καθόλου προσοχή είναι η αλλαξιέρα. Απλώς αφαιρείτε την αλλαξιέρα και έχετε μια πρακτική συρταριέρα, που μπορεί να βρει θέση είτε στο παιδικό δωμάτιο για την οργάνωση των ρούχων ή την αποθήκευση παιχνιδιών, είτε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού όπου χρειάζεστε αποθηκευτικό χώρο. Αν την κρατήσετε στο παιδικό δωμάτιο, μπορείτε να τη διακοσμήσετε με βιβλία, κουκλάκια, αναμνηστικά αντικείμενα του μωρού και ένα χαριτωμένο παιδικό φωτάκι για να δημιουργήσετε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Παιδικά έπιπλα

Ένα από τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι ένα τραπεζάκι ή ένα γραφείο που θα επιτρέπει στο παιδί σας να εκφράζει το ταλέντο του στη ζωγραφική και να αναπτύσσει τις μαθησιακές του δεξιότητες. Επιλέξτε ένα τραπεζάκι ή ένα γραφείο που θα ταιριάζει στο στυλ του δωματίου και θα προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα.

Συνδυάστε το με το ιδανικό παιδικό καρεκλάκι, προσφέροντας στο παιδί σας μια άνετη θέση για να κάθεται είτε μόνο του, είτε μαζί με τους φίλους του. Η σωστή επιλογή επίπλων θα συμβάλει στη δημιουργία ενός χώρου όπου το παιδί σας μπορεί να εκφραστεί και να μάθει μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχει τη δική του βιβλιοθήκη στο παιδικό δωμάτιο. Αυτό θα του επιτρέψει να μάθει να τακτοποιεί τα αγαπημένα του βιβλία, μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους με τη βοήθειά σας. Αυτή η διαδικασία θα συμβάλει στην εκπαίδευση του σε θέματα οργάνωσης και ταυτοποίησης του χώρου του.

Στο Spitishop, θα ανακαλύψετε μια πληθώρα παιδικών επίπλων που θα σας βοηθήσουν να εξοπλίσετε με τον πιο πρακτικό και όμορφο τρόπο το νέο δωμάτιο.

Η διακόσμηση του δωματίου

Επόμενο βήμα, τα λειτουργικά και διακοσμητικά στοιχεία όπως κουρτίνες, φωτιστικά, χαλί, λευκά είδη, παιχνίδια και διάφορα διακοσμητικά έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση προς το παιδικό δωμάτιο, δημιουργώντας έναν χώρο που θα αντικατοπτρίζει τα ενδιαφέροντα και το ύφος του παιδιού.

Αν είχατε επιλέξει ουδέτερα σχέδια και χρώματα για το βρεφικό δωμάτιο, τώρα είναι η στιγμή να εξερευνήσετε νέα χρώματα και θέματα για το παιδικό δωμάτιο. Θα ήταν πολύ όμορφο να πάρετε και τη γνώμη του παιδιού στην τελική σας επιλογή, ρωτώντας το για τα αγαπημένα του χρώματα ή τους αγαπημένους του ήρωες που θα χαιρόταν να βλέπει στο νέο του δωμάτιο. Τα παιδιά νιώθουν πολύ όμορφα να συμμετέχουν στις τελικές αποφάσεις και να νιώθουν πως μεγαλώνουν!

Στο Spitishop θα βρείτε κουρτίνες που θα ταιριάξουν σίγουρα στο νέο στυλ του δωματίου, φωτιστικά που θα δημιουργήσουν υπέροχο φωτισμό και χαλιά που θα προσθέσουν άνεση, χρώμα, ζεστασιά και προστασία στον χώρο.


Αφού επιλέξετε τα κατάλληλα είδη διακόσμησης, το παιδικό δωμάτιο θα μεταμορφωθεί σε έναν χώρο γεμάτο ζωντάνια και χαρά, έτοιμο να υποδεχτεί το παιδί σας σε αυτήν τη νέα φάση της ζωής του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διακοσμητικά αυτοκόλλητα καθώς προσφέρουν έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο να βάλετε χρώμα, σχέδια και χαρακτήρα στο χώρο σας. Τοποθετήστε τα είτε στους τοίχους γύρω από το κρεβάτι, είτε σε επιλεγμένα σημεία στο δωμάτιο και θα δείτε σίγουρα να δημιουργούνται ένα σωρό φανταστικές ιστορίες γύρω από αυτά!

Φωτιστικά: Τα φωτιστικά είναι σημαντικά στοιχεία στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου και έχουν πολλαπλούς ρόλους. Ένα φωτάκι νυκτός είναι πολύ χρήσιμο για να προσφέρει ασφάλεια στο παιδί σας κατά τη διάρκεια του ύπνου του και τις νυχτερινές αφυπνίσεις, χωρίς να προκαλεί περιττό φως που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο του.

Μπορείτε να επιλέξετε φωτιστικά που έχουν ρυθμιζόμενη φωτεινότητα, ώστε να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του παιδιού σας.

Στο Spitishop θα βρείτε επίσης και μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά οροφής για να τα ταιριάξετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου.

Λευκά Είδη: Είναι πάντα σημαντικό να συνεννοηθείτε με τον παιδίατρό σας πριν αποφασίσετε για το αν το παιδί σας θα χρησιμοποιεί μαξιλάρι και ποιον τύπο πρέπει να επιλέξετε για τη σωστή στήριξη του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διαλέξτε ποιοτικά παιδικά μαξιλάρια που έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή για να προσφέρουν τη σωστή στήριξη και ανατομική στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η επιλογή των παιδικών λευκών ειδών είναι σημαντική για τη δημιουργία ενός άνετου και όμορφου περιβάλλοντος στο παιδικό δωμάτιο. Επιτρέψτε στο παιδί σας να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής, ώστε να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο και την ελευθερία να επιλέξει τα αγαπημένα του σχέδια και θέματα.

Στο Spitishop, θα βρείτε μια ποικιλία από σεντόνια, μαξιλαροθήκες, παπλώματα και παπλωματοθήκες με διάφορα σχέδια και θέματα, από πριγκίπισσες και πειρατές μέχρι ήρωες της Disney και ζωάκια. Η ποικιλία των σχεδίων σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτά που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του παιδιού σας και να δημιουργήσετε ένα πραγματικά ονειρεμένο δωμάτιο.

Κάντε τη διαφορά με λεπτομέρειες!

Δημιουργώντας γωνιές παιχνιδιού με χαλάκια και μαξιλαράκια μπορείτε να προσθέσετε ένα διασκεδαστικό και άνετο μέρος στο παιδικό δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε μια παιδική σκηνή και αφήστε το παιδί σας να φτιάχνει σκηνικά με τη φαντασία του και να παίζει πιο δημιουργικά.

91207141-a-s-pop-up-pink-174150a-4.jpg

Στο Spitishop, θα ανακαλύψετε μοναδικές κατηγορίες παιχνιδιών που θα προσφέρουν διασκέδαση και ευκαιρίες για ανάπτυξη στα παιδιά σας. Θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών, όπως ξύλινα παιχνίδια, δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια και επιτραπέζια που θα ενθαρρύνουν τη φαντασία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Τέλος, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα παιχνίδια σας σε κουτιά ή καλάθια για να βάλετε τάξη στο χώρο, έστω και για λίγο. Ιδανικά, ζητήστε από το παιδί σας να σας βοηθήσει να μαζέψετε και να τακτοποιήσετε μαζί τα παιχνίδια στις θέσεις που έχετε επιλέξει για το βάλετε από νωρίς στη διαδικασία της συνέπειας και της οργάνωσης του προσωπικού χώρου.

Μια νέα εποχή ξεκινάει και σας ευχόμαστε να τη ζήσετε γεμάτη χαμόγελο και χαρές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved