Το έξυπνο κόλπο μιας μαμάς να μην μπερδεύει το παιδί της το αριστερό με το δεξί παπούτσι

Την ίδια τη βόλεψε πολύ η ιδέα που είχε και τη μοιράστηκε στο διαδίκτυο. 

Το έξυπνο κόλπο μιας μαμάς να μην μπερδεύει το παιδί της το αριστερό με το δεξί παπούτσι

Τι να κάνετε αν το παιδί σας μπερδεύει το δεξί με το αριστερό παπούτσι.

Bigstock

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να διαχωρίσουν το δεξί από το αριστερό με αποτέλεσμα όταν πρέπει να φορέσουν τα παπούτσια τους, να τα φοράμε ανάποδα.

Μια μαμά που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα με τον γιο της, σκέφτηκε έναν απλό και πρακτικό τρόπο για να τον βοηθήσει με τα παπούτσια.

Ποιος ήταν αυτός; Χρησιμοποίησε ένα αυτοκόλλητο. Το έκοψε στη μέση και κόλλησε το μισό στον πάτο του αριστερού παπουτσιού και το άλλο μισό στο δεξί.

Ο γιος της το μόνο που είχε να κάνει ήταν, πριν τα φορέσει, να τοποθετήσει το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματιστεί η εικόνα ( στην προκειμένη περίπτωση ο ρινόκερος!).

Όταν το νήπιο αρνείται να φορέσει τα παπούτσια του

Εκτός από το να μπερδεύουν το δεξί με το αριστερό, συχνά τα νήπια αρνούνται να φορέσουν τα παπούτσια τους.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν τους αρέσει η αίσθηση των παπουτσιών στα πόδια τους. Αν τους επιτρέπετε να κυκλοφορούν ξυπόλυτα όσο το δυνατόν περισσότερο, ή αν τους αγοράσετε ανοιχτά παπούτσια σαν πέδιλα, θα καλύψετε τις αισθητηριακές τους ανάγκες. Εδώ ίσως πάλι υπάρχει θέμα ελέγχου.

Αν τους αγοράζετε παπούτσια που δεν έχουν κορδόνια αλλά αυτοκόλλητα θα τους δώσετε περισσότερη αυτονομία, μειώνοντας την ανάγκη να παρέμβετε εσείς και τον χρόνο που χρειάζονται για να φορέσουν τα παπούτσια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved