Ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από το φεγγάρι

Ξεχωριστά κοριτσίστικα ονόματα με έμπνευση από το φεγγάρι

Ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από το φεγγάρι

Ονόματα για κορίτσια εμνευσμένα από το φεγγάρι

Bigstock

Το φεγγάρι έχει χιλιοτραγουδηθεί, έχει χιλιοαναφερθεί σε ποιήματα και θεατρικά έργα, έχει γίνει θέμα έρευνας, είναι σύμβολο μυθολογικών θεών και το έχουμε δει αρκετές φορές αποτυπωμένο πάνω σε πίνακες ζωγραφικής.

Το φεγγάρι είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των παλίρροιών στους ωκεανούς και χρησιμοποιείται ως πυξίδα από τόσους πολλούς που κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό το βράδυ.

Γιατί να εμπνευστείτε από το φεγγάρι για να ονοματίσετε το μωρό σας; Ίσως θέλετε ένα όνομα που να αναφέρεται σε μια παγκόσμια δύναμη που καθοδηγεί κάθε τρόπο ύπαρξης ή ίσως απλά θέλετε κάτι που να είναι αξιολάτρευτο. Μπορεί επίσης να μην θέλετε κάτι συνηθισμένο γι' αυτό και εμείς βρήκαμε τα ελληνικά ονόματα που συνδέονται με το φεγγάρι, τον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης και τον πέμπτο μεγαλύτερο φυσικό δορυφόρο του ηλιακού συστήματος.

  • Σελήνη

Το φεγγάρι πήρε το όνομά του από τη Σελήνη, την αρχαιοελληνική θεά, κόρη του Υπερίωνος και της Ευρυφαέσσης ή Θείας. Επίσης, ήταν αδελφή της Ηούς και του Ηλίου, ο οποίος της χάριζε λίγο από το φως του.

  • Ηώ

Αδερφή της Σελήνης, η Ηώ ήταν επίσης θεότητα. Κόρη των Τιτάνων Υπερίωνα και της Ευρυφαέσση.

  • Φοίβη

Η Φοίβη (σημαίνει Φωτίζουσα στα αρχαία ελληνικά) ήταν Τιτανίδα, κόρη του Ουρανού και της Γαίας, μητέρα της Αστερίας και της Λητούς, μετά τη Θέμιδα και τον Απόλλωνα, μαντική θεότητα των Δελφών και αυτή. Οι Ρωμαίοι ποιητές την ονόμαζαν Θεά της Σελήνης. Αφού ζευγάρωσε με τον Τιτάνα Κοίο, γέννησε την Αστερία και τη Λητώ. (πηγή: wikipedia.org)

  • Άρτεμις

Η Άρτεμις ήταν εγγονή της Φοίβης και τη θεωρούσαν, επίσης, θεά της σελήνης.

  • Μήνη

Λιγότερο γνωστή ονομασία της σελήνης είναι η μήνη. Δεν είναι τυχαίο που στα αγγλικά το φεγγάρι είναι moon. Επίσης το όνομα Μήνη, προέρχεται και από τις λέξεις «νουμηνία» και «σκοτομήνη». Νουμηνία είναι η πρώτη μέρα του σεληνιακού μήνα και η σκοτομήνη είναι η νύχτα χωρίς σελήνη - φεγγάρι.

  • Εκάτη

Ο Αισχύλος συνδέει την Εκάτη, θεότητα της αρχαιοελληνικής θρησκείας και μυθολογίας, με τη Σελήνη όπως αναφέρεται και στο wikipedia.org

  • Μηλινόη ή Μελινόη

Η Μηλινόη, η θεά του φεγγαριού ήταν η άγνωστη κόρη της Περσεφόνης και του Δία. Στον Ορφικό ύμνο αναφέρεται ως «κροκόπεπλος» που σημαίνει «με κίτρινο πέπλο». Αυτό το επίθετο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι ποιητές όταν αναφέρονταν στις θεές της σελήνης. Στους ύμνους δύο θεές έφεραν αυτό το επίθετο: η Μηλινόη και η Εκάτη, δείχνοντας έτσι και την άρρηκτη σύνδεσή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved