Πώς θα διοργανώσετε στο παιδί σας ένα αξέχαστο πάρτι γενεθλίων χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

Χρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση ενός οικονομικού παιδικού πάρτι γενεθλίων.

Πώς θα διοργανώσετε στο παιδί σας ένα αξέχαστο πάρτι γενεθλίων χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

H οργάνωση παιδικού πάρτι σε πάρκο είναι μια καλή και οικονομική ιδέα.

Bigstock

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί γονείς διοργανώνουν παιδικά πάρτι γενεθλίων υπερπαραγωγή που κοστίζουν αρκετά χρήματα.

Ειδικά στο εξωτερικό οι αναρτήσεις στο Instagram από παιδικά πάρτι αποτέλεσαν αφορμή για άρθρο στους New York Times το οποίο συνέκρινε την οργάνωση και διακόσμηση ενός παιδικού πάρτι με τον προγραμματισμό ενός γάμου.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν μεγάλο ρόλο στην πίεση που αισθάνονται συχνά οι γονείς να ανταποκριθούν στις προσδοκίες για ένα αντίστοιχο παιδικό πάρτι γενεθλίων», λέει η Virginia Frischkorn, οργανώτρια εκδηλώσεων και ιδρύτρια του Partytrick . «Ωστόσο, λέω στους γονείς ότι ο στόχος δεν πρέπει να είναι η οργάνωση ενός παιδικού πάρτι όπως αυτά που βλέπει κανείς στο Pinterest, αλλά ενός πάρτι που θα δημιουργεί αναμνήσεις στο παιδί και την οικογένειά του».

Υπάρχουν πραγματικά πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να οργανώσετε το πάρτι των ονείρων των παιδιών σας χωρίς να …ξεφύγετε οικονομικά. Πώς; Έχοντας κατά νου τα εξής:

pasxalino-parti-me-tsai.jpg

Πάρτι με τσάι στη φύση.

Bigstock

Μην κάνετε υπερβολές

Τα παιδιά για να περάσουν καλά θέλουν απλά πράγματα. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολικό στολισμό ή να κάνετε περίτεχνα αναμνηστικά δώρα. Για την ακρίβεια μπορείτε να κάνετε συμβολικά δώρα ανάλογα με την εποχή του πάρτι ή να τα παραλείψετε εντελώς.

DIY χειροτεχνίες για στολισμό

Γιρλάντες από μπαλόνια , σημαιάκια, λουλούδια, πεταλούδες, αστέρια είναι μερικές μόνο από τις DIY χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας για τον στολισμό του χώρου. Αν μάλιστα είναι ανοιχτός, όπως σε πάρκο ή παιδική χαρά, μια σύνθεση από μπαλόνια είναι αρκετή.

Σωστή οργάνωση και έγκαιρος προγραμματισμός

Όσο πιο έγκαιρα προγραμματίσετε τα γενέθλια του παιδιού σας τόσο καλύτερα για εσάς. Θα έχετε λιγότερο άγχος και θα μπορείτε να οργανώσετε τα οικονομικά σας καθώς θα γνωρίζετε από νωρίς πόσα παιδιά θα καλέσετε, αν θα τα συνοδεύσουν γονείς, τι είδους τούρτα θέλει το παιδί σας κ.ο.κ.

paidiko-parti-dora.jpg

H σωστή οργάνωση είναι σημαντική για την επιτυχία ενός πάρτι.

Bigstock

Απαλλαγείτε από την τελειομανία

Συχνά, η πίεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να θέλουν να γιορτάσουν, επειδή δεν μπορούν να κάνουν κάτι παρόμοιο με όσα βλέπουν στο Instagram. Η Frischkorn προτείνει να εστιάσετε όχι στο περιτύλιγμα αλλά στην ουσία. «Είναι καλό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι κάνετε αυτό που μπορείτε και ότι το σημαντικό είναι να περάσει καλά το παιδί σας. Και το βέβαιο είναι ότι δεν θα διασκεδάσει λιγότερο αν η διακόσμηση δεν είναι ταιριαστή ή αν δεν υπάρχει ένας εντυπωσιακός μπουφές», τονίζει η ίδια.

Να θυμάστε ότι όταν διοργανώνετε ένα πάρτι για το παιδί σας, το ζητούμενο είναι να περάσει καλά και να έχει όμορφες αναμνήσεις. Και οι αναμνήσεις δεν δημιουργούνται με την τέλεια διακόσμηση αλλά από την παρουσία των φίλων του και το παιχνίδι μαζί τους.

Με πληροφορίες από το popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved