Ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από δυνατές γυναίκες

Ερμιόνη, Αμέλια, Φρίντα είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που μπορείτε να δώσετε στα δυναμικά σας κορίτσια.

Ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από δυνατές γυναίκες

Κοριτσίστικα ονόματα

Bigstock

Η επιλογή ονόματος του παιδιού σας είναι κάτι μοναδικό και σπουδαίο. Υπάρχουν τόσες επιλογές εκεί έξω που πραγματικά είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς. Κάποιοι επιλέγουν ως είθισται, το όνομα της μίας ή της άλλης γιαγιάς. Τι γίνεται όμως, όταν οι γονείς θέλουν να δώσουν ένα όνομα ξεχωριστό στο παιδί τους;

Με το να έχει ένα παιδί ένα δυναμικό γυναικείο όνομα, μπορεί να το εμπνεύσει και να το ενθαρρύνει μεγαλώνοντας. Σκεφτείτε όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες ή όλους αυτούς τους ρόλους που υποδύθηκαν γυναίκες αποπνέοντας δυναμισμό;

Παρακάτω ακολουθούν μερικά γνωστά κοριτσίστικα ονόματα που μπορείτε να δώσετε στην κόρη σας, αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά ονόματα.

Αμέλια: Η Αμέλια Μαίρυ Έρχαρτ ήταν Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών. Η Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Βεατρίκη: Η Μπεατρίξ Πότερ ήταν Αγγλίδα συγγραφέας, εικονογράφος, επιστήμονας φυσικών επιστημών και συντηρήτρια. Ήταν περισσότερο γνωστή για την παιδική λογοτεχνία της με κεντρικό θέμα τα ζώα, όπως «Η ιστορία του Πίτερ Ράμπιτ».

onomata-gia-koritsia-pou-den-yparxoun-pia-2.jpg

Δυναμικά ονόματα για κορίτσια

Ελισάβετ: Οι θρυλικές βασίλισσες Ελισάβετ I και Ελισάβετ II της Αγγλίας είχαν ένα όνομα διαχρονικό και που στην κυριολεξία έμεινε στην ιστορία.

Φρίντα: Η καλλιτεχνική συνεισφορά της λαμπρής Μεξικανής καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο δεν αναγνωρίστηκε παρά μόνο δεκαετίες μετά τον θάνατό της — και το ίδιο μπορούμε να πούμε για το όνομά της. Φρίντα στα γερμανικά σημαίνει «Ειρήνη».

Λάουρα: Η Laura Ingalls Wilder ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας γνωστή για την σειρά παιδικών βιβλίων Little House on the Prairie, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 1932 και 1943, τα οποία βασίστηκαν στην παιδική ηλικία της ίδιας, κατά τις δεκαετίες του 1870 και του 1880, μέσα σε μια πρωτοπόρα οικογένεια.

Μαργαρίτα: Το όνομα αυτό σημαίνει «μαργαριτάρι», όνομα που είχε και η Μάργκαρετ Μιντ. Ήταν Αμερικανή ανθρωπολόγος και επιστήμονας του 20ου αιώνα.

Ερμιόνη: Πριν η J.K. Η Ρόουλινγκ επιλέξει το όνομα της Ερμιόνης Γκρέιντζερ για τη θρυλική λαμπερή μάγισσα της, το όνομα αυτό πρωτο-εμφανίστηκε στην αρχαία μυθολογία και στον Σαίξπηρ. Η Ερμιόνη είναι μια παραλλαγή του ελληνικού θεού Ερμή και σημαίνει "αγγελιοφόρος".

Ματθίλδη: Η κλασική Matilda του Roald Dahl έχει εμπνεύσει πολλούς σύγχρονους γονείς να δώσουν στα κορίτσια τους αυτό το όνομα.

με πληροφορίες από τη wikipedia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved