Πορτρέτα νεογέννητων minimal και υπέροχα

H Kristina Mack φωτογραφίζει νεογέννητα στο στούντιό της.

Πορτρέτα νεογέννητων minimal και υπέροχα

Φωτογραφία νεογέννητου από την Kristina Mack.

Instagram / tinyposers

Η Kristina Mack είναι επαγγελματίας φωτογράφος νεογέννητων με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας. Το προφίλ Tiny Posers στο Instagram είναι ένα φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες νεογέννητων, νέων γονιών, παιδιών με το μωρό αδερφάκι τους.

https://www.instagram.com/p/CpNrOm7u2G9

Όλες οι φωτογραφίες της Kristina έχουν ένα κοινό. Είναι μίνιμαλ, χωρίς ιδιαίτερα σκηνικά ή props και με τα γήινα χρώματα να κυριαρχούν. Η ίδια παραδέχεται ότι με το πέρασμα των χρόνων έχει αλλάξει το στιλ της και πλέον προσπαθεί να διατηρεί τις φωτογραφίες της όσο το δυνατόν πιο «καθαρές» ώστε όλη η προσοχή να δίνεται στα μωρά. Και το πετυχαίνει.

Πορτρέτα νεογέννητων με τα μάτια ανοιχτά

Από τις πιο απολαυστικές είναι οι φωτογραφίες νεογέννητων με τα μάτια ανοιχτά. Οι περισσότερες φωτογραφίσεις νεογέννητων γίνονται όταν τα μωρά κοιμούνται για να κυλήσει πιο ομαλά και εύκολα η όλη διαδικασία. Οι φωτογραφίες όμως με τα νεογέννητα που κοιτούν απευθείας στον φωτογραφικό φακό έχουν τη δική τους ομορφιά. Είναι πιο εκφραστικές, πιο τρυφερές, πιο «αληθινές»

Τι βλέπει το νεογέννητο;

Στις παραπάνω φωτογραφίες της Kristina τα νεογέννητα μπορεί να φαίνεται ότι κοιτούν κατευθείαν μέσα στον φακό, αυτό όμως δε σημαίνει και ότι το κάνουν. Τα μωρά βλέπουν μόνο ότι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση λίγο μετά τη γέννησή τους και αυτά ασπρόμαυρα.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες μέρες έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Όσλο, έδειξε ότι το μωρό μπορεί να διακρίνει πρόσωπα που βρίσκονται σε απόσταση 30 περίπου εκατοστών. Μερικές εβδομάδες αργότερα είναι σε θέση να διακρίνει κάποια κύρια χρώματα όπως το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο και μπορεί να κουνήσουν τα μάτια του ανεξάρτητα από το κεφάλι του.

Όλο αυτό το διάστημα το χρώμα ματιών του μωρού αλλάζει και το μόνιμο το αποκτά στην ηλικία των εννέα μηνών. Μέχρι και τον 12ο μήνα η όρασή του αναπτύσσεται πλήρως και μπορεί να δει ό,τι βλέπει και ένας ενήλικας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved