Μαμά εξηγεί γιατί οι γονείς δεν πρέπει να επιλέγουν μπλε μαγιό για τα παιδιά τους

Κι όμως, ένα μαγιό σε μπλε χρώμα κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσους φανταζόσασταν.

Μαμά εξηγεί γιατί οι γονείς δεν πρέπει να επιλέγουν μπλε μαγιό για τα παιδιά τους

Κοριτσάκι με γαλάζιο μαγιό στην παραλία.

Bigstock

Η Νikki Scarnatti είναι μαμά και γυμνάστρια κολύμβησης και σε έναν πρόσφατο post της στο TikTok αναφέρει γιατί οι γονείς δεν πρέπει να αγοράζουν μπλε μαγιό για τα παιδιά τους.

«Αυτό δεν είναι ένα από τα μαγιό της κόρης μου. Το αγόρασα απλά και μόνο για βοηθήσω τους γονείς να καταλάβουν κάτι» λέει η 32χρονη μαμά και παράλληλα γυρίζει την κάμερα προς την 2χρονη κόρη της η οποία φοράει ένα γαλάζιο μαγιό και είναι μέσα στην πισίνα.

Το κοριτσάκι φορώντας αυτό το μαγιό, δεν φαίνεται κάτω από το νερό.

«Κοιτάξτε πόσο δύσκολοι είναι να την διακρίνετε κάτω από το νερό. Και εδώ τα νερά είναι ήρεμα» είπε η Nikki. «Ακόμα και όταν πέφτει ο ήλιος πάνω της, δείτε πόσο δύσκολο είναι να την δείτε κάτω από το νερό με το μαγιό που φοράει και αυτό γιατί το μαγιό έχει το ίδιο χρώμα με το περιβάλλον στο νερό. Για αυτό, γονείς, μην πάρετε μπλε μαγιό στα παιδιά.»

Η νεαρή μητέρα η οποία διδάσκει κολύμβηση σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 6 ετών, αναφέρει ότι αυτό ήταν κάτι που έμαθε από τους δικούς της γονείς.

«Η μαμά μου είχε τρία παιδιά και ήθελε να μπορεί να μας εντοπίζει στον χώρο εύκολα γιατί πάντα είμασταν και κάπου αλλού» εξηγεί η Nikki στο Good Morning America.

H ανάγκη της Nikki να δώσει τη συμβουλή αυτή μέσα από τον λογαριασμό της στο TikΤοκ προέκυψε όταν είδε πόσα πολλά μαγιό σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε κυκλοφορούν στην αγορά.

«Το μπλε είναι ένα κοινό χρώμα για μαγιό και νομίζω ότι αυτό προκαλεί εκνευρισμό σε πολλούς επαγγελματίες που δουλεύουν με τα παιδιά και ειδικά στο υδάτινο περιβάλλον»

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την ασφάλεια του παιδιού στο νερό

Μην αφήνετε το παιδί στην πισίνα χωρίς επίβλεψη. Ακόμα και αν το βάθος της πισίνας δεν είναι μεγάλο, φροντίστε να επιβλέπετε το παιδί σας όταν παίζει στην πισίνα και να είστε αρκετά κοντά ώστε να βρεθείτε δίπλα του εάν χρειαστεί.

Όχι φαγητό πριν το κολύμπι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε στο νερό με γεμάτο στομάχι, ακόμα και εάν πρόκειται για κάποιο ελαφρύ σνακ. Πριν την κολύμβηση, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα.

«Δεν τρέχουμε, δεν χοροπηδάμε». Αφορά κυρίως το μπάνιο στην πισίνα. Ίσως χρειαστεί να το πείτε αρκετές φορές, αλλά είναι σημαντικό το παιδί σας να καταλάβει ότι η πισίνα είναι ένα μέρος όπου το τρέξιμο και το χοροπηδητό είναι απαγορευτικά. Το βρεγμένο δάπεδο και το μάρμαρο γύρω από την πισίνα αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved