Φωτογραφίες νεογέννητων με τον ομφάλιο λώρο

Η Monet Nicole φωτογραφίζει νεογέννητα δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή τους.

Φωτογραφίες νεογέννητων με τον ομφάλιο λώρο

Νεογέννητο δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή του.

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαία και φωτογράφος τοκετού. Το προφίλ της στο Instagram έχει σχεδόν 3.000 φωτογραφίες πολλές από τις οποίες έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν για έναν κυρίως λόγο: αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά της γέννας και τα συναισθήματα που κυριαρχούν τις στιγμές εκείνες. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της. Η φωτογράφος υποστηρίζει ότι ο τοκετός είναι μία μοναδική εμπειρία η οποία αλλάζει την κάθε γυναίκα που την βιώνει, όπως συνέβη και την ίδια με τη γέννηση των παιδιών της.

https://www.instagram.com/p/CjZSCj6rFkg

Παρακάτω η φωτογραφία που δημοσίευσε από τη γέννηση του τρίτου της παιδιού λίγους μήνες πριν.

https://www.instagram.com/p/CgfGCwbpi5e

Η Monet έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες και με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει το κάθε στάδιο του τοκετού. Πολλές φορές εδώ στο Monterhsblog.gr σας έχουμε δείξει φωτογραφίες της. Σήμερα έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες, αυτές μωρών που φωτογραφίζονται με τον ομφάλιο λώρο τους.

Η φωτογράφος απαθανατίζει τα νεογέννητα δευτερόλεπτα μετά τη γέννησή τους πριν ακόμα η μαία κόψει τον ομφάλιο λώρο τους.

Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί.

Ο ομφάλιος λώρος του μωρού

Ο ομφάλιος λώρος είναι ο σύνδεσμος το μωρού με τον πλακούντα. Διατρέχεται από αγγεία και ξεκινά από το κέντρο της επιφάνειας του πλακούντα, καταλήγοντας στο μέσο της κοιλιάς του μωρού. Σύμφωνα με τον γυναικολόγο και συνεργάτη του Mothersblog.gr, Μενέλαο Λυγνό, ο σχηματισμός του ομφαλίου λώρου σε μία πρώτη μορφή τοποθετείται μεταξύ της 4ης και της 8ης εβδομάδας της κύησης, ενώ η ροή αίματος εντός αυτού αρχίζει μέχρι το τέλος της 5ης εβδομάδας της κύησης.

Ο ομφάλιος λώρος κόβεται κατά τον τοκετό, ένα μικρό κομμάτι του όμως παραμένει κολλημένο στην κοιλιά του μωρού. Σταδιακά,, ο ομφάλιος λώρος αλλάζει χρώμα, όψη και σε μερικές εβδομάδες πέφτει από μόνος του. Πιο συγκεκριμένα, ο ομφάλιος λώρος ξηραίνεται και πέφτει όταν το μωρό είναι περίπου τριών εβδομάδων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved