Πράγματα που έχει ανάγκη να ακούσει μια κόρη από τη μαμά της

Όλα όσα θέλει ν΄ακούσει η κόρη σας από εσάς.

Πράγματα που έχει ανάγκη να ακούσει μια κόρη από τη μαμά της
Μαμά φιλάει την κόρη της σε ένα λιβάδι με παπαρούνες. Bigstock

Τα κορίτσια έχουν ανάγκη τη στήριξη της μητέρας τους. Ακόμα κι όταν η σχέση τους είναι συγκρουσιακή, ειδικά στην εφηβεία, θέλουν να ξέρουν ότι θα είναι δίπλα τους ό,τι κι αν συμβεί.

Γι΄αυτό είναι σημαντικό να λέτε στην κόρη σας, από μικρή ακόμα ηλικία, ορισμένα πράγματα που θα την κάνουν να πιστεύει στον εαυτό τους και να μην αμφιβάλει γι‘ αυτόν.

«Είσαι όμορφη»

Όχι, δεν αναφερόμαστε στην εξωτερική ομορφιά που ούτως ή άλλως την απασχολεί. Πείτε της ότι είναι όμορφη επειδή είναι ευγενική με τους άλλους, επειδή σκέφτεται τους φίλους της, επειδή δεν φοβάται να πει την γνώμη της. Η ομορφιά της ψυχής υπερισχύει της εξωτερικής. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να το κατανοήσει η κόρη σας τώρα, σίγουρα θα τη βοηθήσει να νιώσει καλύτερα.

koritsia-me-autopepoithisi.jpg

Μαμά αγκαλιάζει την κόρη της

Bigstock

«Να είσαι ο εαυτός σου»

Μην αφήσετε την κόρη σας να πέσει στην παγίδα των αμφιβολιών και της αμφισβήτησης. Να επιβεβαιώνετε ξανά και ξανά πόσο σημαντική είναι για τους ανθρώπους που την αγαπούν και ότι το σημαντικότερο είναι να αποδέχεται και να αγαπά τον εαυτό της.

«Είσαι άξια»

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να πείτε στην κόρη σας είναι ότι αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας. Συχνά το επικοινωνείτε περισσότερο με τις πράξεις σας παρά με τα λόγια σας. Κι αυτό είναι λάθος.

«Είσαι έξυπνη»

Φροντίστε να επαινείτε την κόρη σας σε τομείς όπου διαπρέπει. Επίλυση προβλημάτων, δημιουργική σκέψη, ενδιαφέρουσες ερωτήσεις - υπάρχει πάντα κάτι για να την κόρη σας κι όχι μόνο να την επικρίνετε.

«Η μοναδικότητά σου είναι η δύναμή σου»

Πείτε στην κόρη σας να μην κάνει κάτι για το οποίο έχει αμφιβολίες μόνο και μόνο για να γίνει αρεστή. Βοηθήστε την να καταλάβει πώς οι γυναίκες που είναι ο εαυτός τους χωρίς φόβο, θα ζήσουν πιο ευτυχισμένες και υγιείς ζωές. Επιπλέον, τα κορίτσια είναι καταπληκτικά και μοναδικά όταν δεν αφήνουν τους άλλους να τους πουν πώς να σκέφτονται ή να νιώθουν.

mama-mageireuei-me-kores.jpg

Μαμά με δύο κόρες μαγειρεύουν μεσημεριανό

«Δεν πειράζει να κλαις και να είσαι συναισθηματική»

Η κόρη σας πρέπει να ξέρει ότι είναι εντάξει να κλαίει και να δείχνει τα συναισθήματά της. Ωστόσο, το σημαντικό είναι πώς χειρίζεται αυτά τα συναισθήματα. Το να αποκτήσει τον έλεγχο των συναισθημάτων της της διδάσκει πώς να παραμένει ψυχικά υγιής. Και ποια μάνα δεν το θέλει αυτό για την κόρη της;

«Σ’ αγαπώ»

Βεβαιωθείτε ότι η κόρη σας ακούει πραγματικά όταν της λέτε πόσο την αγαπάτε. Απαριθμείστε τα πράγματα που αγαπάτε σε αυτήν ή πάρτε την απλά αγκαλιά. Οποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό η κόρη σας να ξέρει χωρίς αμφιβολία ότι την αγαπάτε.

Με πληροφορίες από το imom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved