Αδερφάκια βοήθησαν τη μαμά τους να γεννήσει στο σπίτι

Η Monet Nicole απαθανατίζει τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα ενός τοκετού στο σπίτι.

Αδερφάκια βοήθησαν τη μαμά τους να γεννήσει στο σπίτι
Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού σχεδόν μία δεκαετία. Έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες και το προφίλ της στο Instagram είναι γεμάτο με φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

https://www.instagram.com/p/Co-shqbJ9ci

Η ίδια υποστηρίζει ότι το τοκετός είναι μία εμπειρία μοναδική που αλλάζει την κάθε γυναίκα που τον βιώνει. Το ίδιο ένιωσε και εκείνη όταν έφερε στον κόσμο τα παιδιά της. Μάλιστα, στο προφίλ της είχε δημοσιεύσει στιγμιότυπα και από τον δικό της πρόσφατο τοκετό.

https://www.instagram.com/p/Cj9LrtVLM7w

Η φωτογράφος δεν δημοσιεύει απλά φωτογραφίες τοκετού στο Instagram. Μιλάει για τη μαγεία της γέννας και συχνά θυμάται ιστορίες μαμάδων και εμπειρίες που έχει βιώσει.

Σε μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της, είχε δημοσιεύσει στιγμιότυπα από έναν τοκετό στο σπίτι. Η μαμά έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί και δίπλα της σε όλη τη διαδικασία ήταν οι δύο μεγαλύτεροι γιοι της.

Τα δύο αγόρια ήταν στο πλευρό της, τη στήριξαν, της έδωσαν κουράγιο βοηθώντας έτσι με τον τρόπο τους να φέρει στον κόσμο το αδερφάκι τους.

Η Monet Nicole γράφει στο Instagram:

«Τι όμορφο δώρο για αυτά τα δύο αγόρια να βλέπουν τη μαμά τους να φέρνει στον κόσμο τον μικρό τους αδερφό. Ο μεγαλύτερο ειδικά ήθελε να είναι κομμάτι της όλης διαδικασία. Πήδηξε μέσα στην μπανιέρα μόλις γεννήθηκε το αδερφάκι του και ήταν ένας από τους πρώτους που τον άγγιξε με τα χέρια του.

Συχνά ακούω κάποιους να λένε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να είναι παρόντα στον τοκετό. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά τα καταφέρνουν απίστευτα καλά, ειδικά εάν καταλαβαίνουν τι γίνεται και έχουν έναν χώρο κάπου δίπλα να ξεκουραστούν εάν θέλουν ή χρειάζονται ένα διάλειμμα.

Το να ακούς τους ήχους που ακούγονται σε έναν τοκετό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να προετοιμάσεις τα παιδιά. Θεωρώ ότι οι εικόνες σπάνια είναι τρομακτικές, ωστόσο οι ήχοι μπορεί να είναι έντονοι και να ξαφνιάσουν εάν δεν είσαι προετοιμασμένος.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο με στήριξε η μεγάλη μου κόρη όταν γέννησα το μωρό και ξέρω ότι και αυτή η μαμά δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στήριξη που έλαβε από τα παιδιά της. Ανυπομονώ να δω πώς το να είναι παρόντα σε έναν τοκετό στο σπίτι θα επηρεάσει αυτά τα παιδιά μεγαλώνοντας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μία ειρηνική γέννα μπορεί να αλλάξει την κάθε γενιά που τη βιώνει.»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η φωτογράφος στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved