Ξεκαρδιστικό βίντεο: Τρίδυμα ενθουσιάζονται με την μπροστινή κάμερα κινητού

Τα τριδυμάκια βλέπουν τον εαυτό τους στην μπροστινή κάμερα του κινητού και εκστασιάζονται.

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Τρίδυμα ενθουσιάζονται με την μπροστινή κάμερα κινητού

Τα μωρά παρατηρούν, εξερευνούν και όταν ανακαλύπτουν κάτι καινούριο έχουν τις πιο απολαυστικές αντιδράσεις. Αυτό συμβαίνει και στο παρακάτω βίντεο.

Τρίδυμα αδερφάκια κάθονται μπρούμυτα στο πάτωμα και κοιτάνε το κινητό που είναι γυρισμένο στην μπροστινή κάμερα και βλέπουν τον εαυτό τους. Η αντίδρασή τους είναι άκρως απολαυστική: Τα παιδιά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς βλέπουν και μένουν να το κοιτούν εκεί.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο.

https://www.instagram.com/p/CnMo5zoL037

Πώς βοηθούν τα παιχνίδια στον καθρέφτη την ανάπτυξη του μωρού;

Τα τρίδυμα στο κινητό ουσιαστικά βλέπουν την αντανάκλαση του εαυτού τους, όπως δηλαδή ακριβώς και στον καθρέφτη.

Ήδη από την ηλικία των τριών μηνών, τα μωρά απολαμβάνουν να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη παρόλο που μέχρι και τον ένατο δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που βλέπουν είναι το είδωλό τους.

Τα οφέλη για το μωρό είναι πολλά:

Αναπτύσσει την αυτογνωσία του. Βλέποντας το είδωλό του στον καθρέφτη, το μωρό αναπτύσσει την περιέργειά του. Μετά τον ένατο μήνα που πλέον καταλαβαίνει ότι αυτό που βλέπει είναι η αντανάκλασή του, σταδιακά εξοικειώνεται με την εικόνα του και το φύλο του, κάτι που μεγαλώνοντας το βοηθάει να αναπτύξει μία θετική εικόνα για τον εαυτό του.

Εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες. Το μωρό μπροστά από τον καθρέφτη, κουνάει χέρια και πόδια, περιεργάζεται το είδωλό του και εξασκεί με αυτόν τον τρόπο τον συντονισμό ματιών και χεριών. Επίσης, τοποθετώντας ένα μωρό μπροστά από τον καθρέφτη κινεί το σώμα του, το κεφάλι του με αποτέλεσμα να δυναμώνει τον κορμό και τους μύες του.

Αναπτύσσει τις δεξιότητες μίμησης. Βλέποντας το είδωλό του αλλά και το είδωλο άλλων στον καθρέφτη, το παιδί μαθαίνει σταδιακά να μιμείται εκφράσεις και κινήσεις. Σε μετέπειτα στάδιο, η διαδικασία αυτή θα το βοηθήσει να μάθει πιο εύκολα να μιμείται ήχους, συμπεριφορές και να επαναλαμβάνει λέξεις ή και προτάσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved