Τα παιδιά του Φεβρουαρίου είναι ενθουσιώδη, δεν λένε ψέματα και αγαπούν τις τέχνες

Ποια τα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί τον δεύτερο μήνα του χρόνου;

Τα παιδιά του Φεβρουαρίου είναι ενθουσιώδη, δεν λένε ψέματα και αγαπούν τις τέχνες
Bigstock

Οι Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα και ο δεύτερος του έτους.

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον μήνα σπάνια λένε ψέματα, είναι ενθουσιώδη και έχουν καλλιτεχνική φλέβα. Δεν είναι, όμως, αυτά τα μόνα τους κοινά χαρακτηριστικά.

Είναι Υδροχόοι ή Ιχθύες στο ζώδιο

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου ανήκουν στο ζώδιο των Υδροχόων. Χαρακτηριστικά τους είναι η ανεξαρτησία, η δίψα για περιπέτεια και η επικοινωνία με τρίτους.

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι και της 28 ή 29, είναι Ιχθύες. Σε αντίθεση με τους Υδροχόους οι Ιχθύες είναι πιο εσωστρεφείς, συναισθηματικοί και ονειροπόλοι.

Λουλούδι τους είναι η βιολέτα

Αν και ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας τον ερωτευμένων, το λουλούδι του μήνα δεν είναι το τριαντάφυλλο, αλλά η βιολέτα. Η βιολέτα ξεχωρίζει για το χρώμα της και συμβολίζει την πίστη, τη σεμνότητα και την αρετή.

violeta-louloudi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Aaron Burden

Τυχερή τους πέτρα είναι ο αμέθυστος

Ο αμέθυστος συμβολίζει την ειρήνη και την αγάπη. Έχει ένα υπέροχο λιλά-μωβ χρώμα και χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κατασκευή κοσμημάτων.

Αγαπούν τις τέχνες

Βρετανική έρευνα η οποία μελέτησε τον μήνα γέννησης σε σχέση με τα επαγγέλματα, έδειξε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Φεβρουάριο έχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν καλλιτέχνες. Άλλο επάγγελμα που βρίσκεται ψηλά στη λίστα για τα παιδιά του Φεβρουαρίου; Ο τροχονόμος.

Ξέρουν πώς να διατηρούν την ψυχραιμία τους

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, τα παιδιά που γεννιούνται τους χειμερινούς μήνες ξέρουν πώς να διατηρούν την ψυχραιμία τους ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις.

Είναι μικροί επαναστάτες

Τα παιδιά του Φεβρουαρίου επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους και απολαμβάνουν να βρίσκουν τον δικό τους δρόμο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα αναπτύξουν αντιδραστική ή και γενικά προβληματική συμπεριφορά.

Έχουν ισχυρή θέληση

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον δεύτερο μήνα του έτους δεν το βάζουν εύκολα κάτω. Θέτουν στόχους και βάζουν τα δυνατά τους για να τους πετύχουν.

Είναι ειλικρινή

Η ειλικρίνεια είναι αρετή και είναι ένα χαρακτηριστικό που κάθε γονιός θα ήθελε να έχει το παιδί του. Τα παιδιά του Φεβρουαρίου χαρακτηρίζονται από την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους και αυτό είναι ευδιάκριτο ήδη από την μικρή τους ηλικία.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com, happiestbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved