Ο θαυμαστός κόσμος των νεογέννητων μέσα από φωτογραφίες

Η Έβελιν φωτογραφίζει τον νεογέννητα και οι φωτογραφίες της είναι ό,τι πιο γλυκό θα δείτε σήμερα.

Ο θαυμαστός κόσμος των νεογέννητων μέσα από φωτογραφίες
Instagram / fotografie_eweliny

Από την πρώτη στιγμή που έρχονται στον κόσμο, τα νεογέννητα ξέρουν να κλέβουν καρδιές και εντυπώσεις. Είναι μικροσκοπικά, γλυκύτατα, με εθιστική μυρωδιά και αυτά δεν είναι τα μόνα κοινά τους χαρακτηριστικά.

Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι τα μαλλιά τους πέφτουν και ξαναβγαίνουν τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό; Ότι τα σημάδια γέννησής τους γίνονται κατά τη διαδικασία του τοκετού ή ότι βλέπουν μόνο σε απόσταση 20-40 περίπου εκατοστά; Επίσης γεννιούνται με 70 περίπου αντανακλαστικά, κλαίνε χωρίς να δακρύζουν και η πιο ευαίσθητη περιοχή του σώματός τους είναι το στόμα τους.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά πράγματα που γνωρίζουμε από τον θαυμαστό κόσμο των νεογέννητων. Κάποια άλλα είναι αντικείμενα μελέτης εδώ και αρκετές δεκαετίες, όπως για παράδειγμα εάν τα μωρά πράγματι ονειρεύονται ή τι μπορεί να σκέφτονται.

Φωτογραφίες νεογέννητων από τη Έβελιν

Ο κόσμος των νεογέννητων αποτελεί πηγή έμπνευσης για την φωτογράφο Έβελιν η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογράφιση μωρών. Η φωτογράφος έχει δύο παιδιά και οι στιγμές μαζί τους, καθώς και η επιθυμία της να απαθανατίζει την κάθε στιγμή μαζί τους είναι αυτό που την έκανε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

Η Έβελιν ακολουθεί μία μίνιμαλ αισθητική και αυτό είναι που κάνει τις φωτογραφίες της να ξεχωρίζουν. Απαθανατίζει τα μωρά στο σπίτι ή στο μαιευτήριο και οι φωτογραφίες της μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα. Ο φωτισμός είναι φυσικός και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα props ή σκηνικά, αντιθέτως έμφαση δίνεται στη στιγμή, στις εκφράσεις, στα συναισθήματα.

Δείτε φωτογραφίες με νεογέννητα που έχει δημοσιεύσει η φωτογράφος στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved