Ξεκαρδιστικό βίντεο: Αγοράκι δίνει μάχη για να φάει την μπουκιά της δίδυμης αδερφής του

Ο μικρός μπόμπιρας δίνει ρεσιτάλ με τις γκριμάτσες και τις κινήσεις του.

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Αγοράκι δίνει μάχη για να φάει την μπουκιά της δίδυμης αδερφής του

Δεν έχουν όλα τα παιδιά την ίδια σχέση με το φαγητό και αυτό φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο. Τα δίδυμα αδέρφια κάθονται στα καρεκλάκια τους, η μαμά τους τα ταΐζει κα η θέση αγάπης του ενός με το φαγητό, δεν κρύβεται. Το μεν κοριτσάκι κάθεται ήρεμο στη θέση του και περιμένει στωικά τη σειρά του. Το δε αγοράκι ανυπομονεί για την επόμενη μπουκιά την οποία και διεκδικεί μέχρι τέλους.

Με ορθάνοιχτο το στόμα κινεί το κεφάλι του στην ίδια κατεύθυνση που κουνάει η μαμά του πιρούνι. Τελικά δικαιώνεται και η μπουκιά γίνεται δική του.

Απολαύστε το βίντεο παρακάτω!

https://www.instagram.com/p/CjHU74RPX78

Σε ποια ηλικία τρώει το μωρό μόνο του;

Όπως αναφέρει σε άρθρο του Mothersblog.gr, η παιδίατρος Μαριαλένα Κυριακάκου, στην ηλικία των 12 μηνών το μωρό μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του. Μπορεί να κρατήσει ένα κουτάλι και σιγά σιγά να μάθει να το χρησιμοποιεί. Στην ηλικία των 15 μηνών, το παιδί έχει αποκτήσει πολύ καλύτερο έλεγχο των κινήσεών του και μπορεί μόνο του να τοποθετήσει την τροφή στο στόμα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό;

  • Αφήστε το να εξασκηθεί. Μπορεί να κάνει τον χώρο χάλια αλλά μέσα από την όλη διαδικασία, ακόμα και το παιχνίδι με το φαγητό, εξοικειώνεται με τροφές και μαθαίνει να τρώει μόνο του.
  • Ενθαρρύνετε τη χρήση χεριών
  • Δώστε του παιδικά μαχαιροπίρουνα
  • Μείνετε κοντά στο παιδί κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved