Πέντε πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε όνομα για το μωρό

Τι να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε όνομα για το μωρό σας.

Πέντε πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε όνομα για το μωρό
Bigstock

Η επιλογή ονόματος για το νέο μέλος της οικογένειας είναι μία διαδικασία ιδιαίτερη. Κάποιοι γονείς έχουν αποφασίσει το όνομα που θα δώσουν στο μωρό τους ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης, άλλοι δυσκολεύονται λίγο παραπάνω και επιλέγουν μετά τον τοκετό.

Ονόματα παππούδων και γιαγιάδων, ονόματα με ιδιαίτερη σημασία για εσάς, ονόματα σπάνια και ιδιαίτερα. Οι επιλογές σας είναι πολλές. Πολλοί γονείς επιλέγουν με βασικό κριτήριο τη μοναδικότητα και διαλέγουν ένα όνομα σπάνιο. Βέβαια στις μέρες μας ακόμα και ονόματα που παλαιότερα θεωρούνταν ασυνήθιστα, είναι πλέον αρκετά κοινά.

Ας δούμε τι άλλο πρέπει να σκεφτείτε για να διευρύνετε την γκάμα σας και να επιλέξετε το όνομα που σας αρέσει.

Τα ονόματα στην οικογένεια

Κάποια ζευγάρια εξακολουθούν να δίνουν στα παιδιά τους τα ονόματα γιαγιάδων και παππούδων. Δεν είναι όμως η μόνη επιλογή, ειδικά εάν το όνομα είναι αρκετά συνηθισμένο και έχει δοθεί σε μεγαλύτερα εγγόνια. Μπορείτε να δώσετε το όνομα και από άλλα μέλη της οικογένειας όπως κάποιον προπάππου ή θείο.

Ονόματα από τη λογοτεχνία

Εάν είστε λάτρεις των βιβλίων, σκεφτείτε τους ήρωες στα αγαπημένα σας βιβλία για να εμπλουτίσετε τις επιλογές σας. Βιβλία ξένα ή και ελληνικά, σίγουρα υπάρχουν ανάμεσα στις σελίδες τους ονόματα που θα μπορούσατε να επιλέξετε για τον γιο ή την κόρη σας.

epilogi-onomatos-paidiou.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Colin Maynard

Ένα αγαπημένο μέρος ή ένα αγαπημένο λουλούδι

Είναι όμορφο το όνομα που θα δώσετε στο παιδί σας να σημαίνει κάτι για εσάς. Σκεφτείτε τα αγαπημένα σας λουλούδια ή ακόμα και αγαπημένα μέρη από ταξίδια. Σημαντικό βέβαια, είναι το όνομα να είναι κάτι που ακούγεται όμορφα και δεν θα δυσκολέψει το παιδί μεγαλώνοντας.

Η σημασία

Δεν είναι τυχαίο ότι ονόματα όπως ειρήνη, αγάπη, ελπίδα παραμένουν διαχρονικά και πάντα αγαπημένα. Εάν ψάχνετε κάτι πιο ιδιαίτερο μπορείτε να αναζητήσετε λέξεις με ιδιαίτερη για εσάς σημασία και σε άλλες γλώσσες. Για παράδειγμα, το Άλμα σημαίνει ψυχή, το Στέλλα αστέρι κ.α.

Το παιδί μεγαλώνοντας

Ένα όνομα μπορεί να είναι ασυνήθιστο, αστείο, περίεργο. Και μπορεί σε εσάς να φαίνεται υπέροχο, θα πρέπει όμως να σκεφτείτε και το παιδί μεγαλώνοντας. Υπάρχει περίπτωση να δεχθεί για αυτό πειράγματα στο σχολείο; Είναι ένα όνομα τόσο περίεργο που οι πιθανότητες να του αρέσει δεν είναι πολλές;

Η επιλογή ονόματος του παιδιού είναι πρόκληση και πριν καταλήξετε είναι σημαντικό να σκεφτείτε καλά τις επιλογές σας, να πάρετε το χρόνο σας και να καταλήξετε σε ένα όνομα που το παιδί μεγαλώνοντας θα σας ευχαριστεί για την επιλογή σας.

*Με πληροφορίες από parent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved