Τα σημεία-«κλειδιά» πίσω από την επιλογή του καλύτερου παιδικού παιχνιδιού

«Τι παιχνίδι να πάρω στο παιδί μου;». Ένα ερώτημα που κάποιες φορές μας απασχολεί λιγότερο και άλλες περισσότερο, ειδικότερα αν έχουμε πάρει ήδη αρκετά παιχνίδια στο μικρό μας και αισθανόμαστε ότι έχουμε «στερεύσει» από ευφάνταστες ιδέες.

Τα σημεία-«κλειδιά» πίσω από την επιλογή του καλύτερου παιδικού παιχνιδιού

Αυτό που συχνά δεν αναλογιζόμαστε, βέβαια, είναι πως για να οδηγηθούμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή παιχνιδιού, χρειάζεται να εστιάσουμε στον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, αλλά και στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει για την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού, τόσο τη σωματική, όσο την πνευματική και τη συναισθηματική.

Ανάμεσα σε μία πληθώρα παιχνιδιών που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά σήμερα, λοιπόν, πώς μπορούμε να οδηγηθούμε στην καλύτερη, δηλαδή σε εκείνη που διασκεδάζει το παιδί και ταυτόχρονα, ευνοεί την ανάπτυξή του, ειδικότερα στα πρώτα χρόνια της ζωής του; Η απάντηση στη λίστα που ακολουθεί!

1664429585233-126947414-fisher-2-2.jpg

Τα σημαντικά οφέλη στην πιο σημαντική περίοδο για την ανάπτυξη του παιδιού

Η προσχολική ηλικία είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη ενός παιδιού, την ομαλή μετάβασή του από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και τα πρώτα στάδια της ενηλικίωσης, καθώς και για τη μετέπειτα πορεία του εν γένει. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι έρευνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, τονίζουν τη σημασία του να επενδύσουν οι γονείς στην πρώιμη ανάπτυξη του παιδιού (ECD), ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο του παιχνιδιού για το παιδί κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος του παιχνιδιού κατά την προσχολική ηλικία; Διότι ουσιαστικά τα παιχνίδια αποτελούν τα «οχήματα» μέσα από τα οποία το παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο και τον εαυτό του και με τη βοήθειά τους μαθαίνει, αναπτύσσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, καθώς και σημαντικές κινητικές, κοινωνικές δεξιότητες, αλλά και τη συναισθηματική του νοημοσύνη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δίνουμε στο εξής μεγαλύτερη σημασία στα παιχνίδια που επιλέγουμε για τα παιδιά μας στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους, εστιάζοντας την προσοχή μας στα οφέλη που μπορούν να παρέχουν και το πώς ή το πού έχουν κατασκευαστεί.

fisher-2-3.jpg

Επενδύοντας στην ποιότητα, την έρευνα και την παιδική «καθοδήγηση»

Για να είμαστε σίγουρες ότι θα κάνουμε μία ωφέλιμη επιλογή παιχνιδιού για το παιδί από κάθε άποψη, αξίζει αρχικά να σταθούμε στην ποιότητα και την αξιοπιστία του, με λίγα λόγια να προτιμήσουμε να στραφούμε σε brands που έχουν μία μεγάλη ιστορία στον χώρο των παιχνιδιών και τα οποία εμπιστεύονται οι γονείς παγκοσμίως, εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα προϊόντα της Fisher-Price αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετρώντας ήδη 60 χρόνια έρευνας και καινοτομίας.

Διότι εδώ και έξι δεκαετίες, στην «καρδιά» της εταιρείας βρίσκεται το Fisher-Price Play Lab, ένα καινοτόμο εργαστήριο που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Herman Fisher. Πιο αναλυτικά, το πάθος του συνιδρυτή της εταιρείας για παιχνίδια που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των παιδιών, τον ώθησε να δημιουργήσει το 1961 στις ΗΠΑ ένα εργαστήριο χαράς και δημιουργίας, όπου οι ειδικοί μελετούν και κατασκευάζουν παιχνίδια και παιδικά είδη, που είναι σημαντικά για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών στα πρώτα στάδια της ζωής τους.

Και το κάνουν μέχρι σήμερα μέσα από τα μάτια των παιδιών, που επισκέπτονται το Fisher-Price Play Lab μαζί με τους γονείς τους για να παίξουν, να διασκεδάσουν και να δείξουν στους επιστήμονες του κέντρου, πώς ένα παιχνίδι μπορεί να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο «αύριο» για ένα παιδί. Να σημειώσουμε απλώς ότι περισσότερες από 2.800 οικογένειες λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στις έρευνες της Fisher-Price για τα ιδανικά παιχνίδια και τα πιο ωφέλιμα είδη βρεφανάπτυξης, ενώ το εργαστήριο συνεργάζεται με πολλά και σημαντικά πανεπιστήμια του κόσμου.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στη χώρα μας συγκεκριμένα, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η Fisher-Price στηρίζει με υπερηφάνεια τη Φαιναρέτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της για τις νέες οικογένειες και τα βρέφη τους. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, υποστηρίζει δύο από τις κοινωφελείς δράσεις της Φαιναρέτη, που στοχεύουν στην προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και της φροντίδας των εγκύων, των νέων γονέων και των βρεφών και συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα «Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας», καθώς και το Mobile application «Best Start». Όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα θα προσφέρει παιχνίδια για τους ωφελούμενους του οργανισμού, τα οποία έχουν αναπτυχθεί στο Κέντρο Ερευνών της Fisher-Price®!

fisher-2-4.jpg

Τα παιχνίδια που κάνουν τη διαφορά και λατρεύουν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς

Κάπως έτσι, αυτά τα παιχνίδια φτάνουν στα χεράκια των μικρών μας έπειτα από πολλή έρευνα και με «οδηγούς» τα ίδια τα παιδιά, με τη Fisher-Price να επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και ερευνητικά εργαλεία, ώστε να προσθέτει την ψυχαγωγία σε λειτουργικά προϊόντα βρεφανάπτυξης και στο παιχνίδι.

Η λίστα με τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν και έχουν σχεδιαστεί για να συμβάλλουν στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, είναι μεγάλη. Από τα Linkimals™, δηλαδή τα διαδραστικά ζωάκια που συνδέονται, συγχρονίζονται, παίζουν και μαθαίνουν μεταξύ τους, αλλά και μαζί με το παιδί, μέχρι το Fisher-Price Ποντικάκι-Φιλαράκι Ύπνου που μιλάει ελληνικά και βοηθάει το παιδί να ηρεμεί και να χαλαρώνει πριν τον ύπνο και φυσικά, κλασικά και αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών και των γονιών, όπως ο Τόμας το Τρενάκι και το Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Μπουσουλάκι.

fisher-3-3.jpg

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που συνθέτουν το ιδανικό παιχνίδι για το παιδί, το παιχνίδι εκείνο που ψυχαγωγεί και παράλληλα, βοηθάει το παιδί να αποκτήσει γερές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, το παιχνίδι που αποτελεί μία «γέφυρα» που συνδέει το παιδί με τον κόσμο γύρω του και το οδηγεί στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του, μέσα από την ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved