#FirstDayAtSchool: Γονείς φωτογραφίζουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο

Παιδιά από κάθε γωνιά του κόσμου φωτογραφίζονται την πρώτη μέρα στο σχολείο.

#FirstDayAtSchool: Γονείς φωτογραφίζουν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο
Instagram / hairbygem2021

Πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς η σημερινή, μία ημέρα ιδιαίτερη για μαθητές όλων των ηλικιών. Η πρώτη μέρα στο σχολείο σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα εποχή, τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Τα παιδιά επιστρέφουν σταδιακά στην καθημερινή τους ρουτίνα και μετά από καιρό βλέπουν ξανά τους φίλους και τους συμμαθητές τους.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο, είναι όμως ιδιαίτερη και για τους γονείς. Είναι η μέρα που συνειδητοποιούν ότι το παιδί τους μεγάλωσε ακόμα έναν χρόνο, ότι έγινε λίγο πιο ανεξάρτητο και ότι η ώρα που θα ανοίξει τα φτερά του πλησιάζει

Αν κάτι δεν λείπει από αυτήν την μέρα, είναι φυσικά οι φωτογραφίες. Οι γονείς απαθανατίζουν τα παιδιά με τις τσάντες τους, στο προαύλιο του σχολείο, φωτογραφίες που θα αποτελούν ενθύμιο ανεκτίμητης αξίας μετά από χρόνια.

Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες δημοσιεύουν και στο Instagram. Το hashtag #FirstDayAtSchool έχει πάνω από 91 χιλιάδες δημοσιεύσεις και ανάμεσά τους φωτογραφίες παιδιών από κάθε άκρη του κόσμου την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Παιδιά κάθε ηλικίας φωτογραφίζονται στο σχολείο μόνα τους ή με τα αδέρφια τους.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

Πρώτες μέρες στο σχολείο: Τι να προσέξετε

Η επιστροφή στα θρανία είναι αγχωτική για παιδιά και γονείς και οι τελευταίοι συχνά κάνουν λάθη που μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Κάποιοι δυσκολεύονται να ελέγχουν τα συναισθήματά τους και αφήνουν το άγχος τους να τους κυριεύσει μεταφέροντας έτσι τα αρνητικά συναισθήματα και στο παιδί.

Άλλο λάθος που κάνουν συχνά οι γονείς είναι ότι δεν βοηθούν τα παιδιά να προσαρμοστούν και να αξιοποιούν σωστά το χρόνο τους. Τα παιδιά σταδιακά θα καθιερώσουν μία ρουτίνα, η βάση της οποίας ωστόσο θα πρέπει να μπει από την αρχή.

Σημαντικό είναι επίσης οι γονείς να μη φορτώνουν από την αρχή το πρόγραμμα του παιδιού με δραστηριότητες. Το παιδί θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί και να βρει τα πατήματά του.

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved