Έξυπνοι τρόποι να τακτοποιήσετε τα παιχνίδια που βρίσκονται στο σαλόνι

Έτσι θα οργανώσετε εύκολα τα παιχνίδια του παιδιού σας.

Έξυπνοι τρόποι να τακτοποιήσετε τα παιχνίδια που βρίσκονται στο σαλόνι

Τα παιχνίδια του παιδιού καταλαμβάνουν πολύ χώρο μέσα στο σπίτι και συχνά είναι σκορπισμένα σε όλα τα δωμάτια (σε όλες έχει συμβεί αυτό, έτσι δεν είναι;).

Το σαλόνι του σπιτιού πλέον μοιάζει με παιδότοπο και όχι με καθιστικό. Τα παιδιά για να περάσουν περισσότερο χρόνο με τη μαμά και τον μπαμπά προτιμούν να παίζουν στο πάτωμα του σαλονιού, παρά στου παιδικού δωματίου. Κάπως έτσι τα αυτοκινητάκια, οι κούκλες, τα τουβλάκια και πολλά άλλα παιχνίδια καταλήγουν να βρίσκονται σκόρπια στον χώρο όπου μια μαμά απολαμβάνει τον καφέ της ή μια ωραία ταινία.

Σίγουρα τα παιχνίδια στο σαλόνι δεν είναι ενοχλητικά. Κάθε άλλο. Εμείς άλλωστε σας έχουμε προτείνει στο παρελθόν να αφήνετε τα παιδιά να παίζουν στο καθιστικό, δίπλα από τον καναπέ, ειδικά όταν θέλετε να ξεκουραστείτε και να κλείσετε για μισή ωρίτσα τα μάτια σας. Τι γίνεται όμως με τα παιχνίδια; Πώς θα μπορέσετε να τα τακτοποιήσετε και να τα οργανώσετε σε μια γωνιά στο χώρο του καθιστικού;

Έξυπνη οργάνωση παιχνιδιών

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποια παιχνίδια του παιδιού θα κρατήσετε στο σαλόνι. Σίγουρα δεν γίνεται να κρατήσετε όλα του τα παιχνίδια, γι' αυτό ζητήστε του να διαλέξει εκείνα που παίζει περισσότερο.

Στη συνέχεια, χωρίστε τα ανά κατηγορίες. Για παράδειγμα, ζητήστε από το παιδί σας να βάλει όλα τα αυτοκινητάκια μαζί και όλους τους δεινόσαυρους μαζί. Έπειτα βρείτε ωραία κουτιά (που θα ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σαλονιού σας) και τοποθετήστε τα μέσα. Π.χ. βάλτε στο ξύλινο κουτί τα αυτοκινητάκια και στο λευκό κουτί τους δεινόσαυρους. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρει το παιδί σας σε ποιο κουτί βρίσκεται το κάθε παιχνίδι και σε ποιο κουτί θα τα επιστρέψει μόλις τελειώσει το παιχνίδι μαζί τους.

Ένα έξυπνο μέρος για να τοποθετήσετε τα καλάθια ή τα κουτιά με τα παιχνίδια του παιδιού είναι κάτω από τον καναπέ (ειδικά αν υπάρχει χώρος). Με αυτόν τον τρόπο το μικρό σας θα έχει εύκολα πρόσβαση σε αυτά χωρίς να σας τα ζητάει. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάποια κουτιά στη βιβλιοθήκη (αν έχετε βιβλιοθήκη στο σαλόνι). Έτσι ο χώρος του καθιστικού θα είναι πάντα οργανωμένος και δεν θα υπάρχουν διάσπαρτα παιχνίδια στο πάτωμα.

Μάθετε στα παιδιά σας να τακτοποιούν τα παιχνίδια που βρίσκονται στο σαλόνι

Για να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν τα παιχνίδια τους στο σαλόνι, θα πρέπει να ακολουθούν και τους κανόνες που θα βάλετε. Για παράδειγμα θα πρέπει να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και να τα βάζουν στο καλάθι από όπου τα έβγαλαν.

Αν βάζετε όλα τα αυτοκινητάκια και τα φορτηγάκια σε ένα καλάθι κάτω από τον καναπέ, πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού, τα αυτοκινητάκια και τα φορτηγά θα πρέπει να μπουν πάλι μέσα στο ίδιο καλάθι.

Οργάνωση στο λεπτό

Μια μαμά δείχνει πώς καταφέρνει μέσα σε 5 λεπτά να βάλει σε τάξη το δωμάτιο των παιδιών της και το σαλόνι. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα μαζεύει τα παιχνίδια.

Ελεύθερη μετάφραση από: theorganizedmama.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved