Τα must-have ρούχα και αξεσουάρ που θα κάνουν πιο άνετη τη νέα σχολική χρονιά

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, τόσο στο μικρό σου, όσο και σε εσένα.

Τα must-have ρούχα και αξεσουάρ που θα κάνουν πιο άνετη τη νέα σχολική χρονιά

Από τη μία πλευρά, το παιδί ανυπομονεί να συναντήσει ξανά τα φιλαράκια του στο προαύλιο ή να γνωρίσει τους νέους συμμαθητές και τη δασκάλα του, ενώ από την άλλη πλευρά, εσύ αγχώνεσαι για το αν θα καταφέρεις να τα έχεις όλα έτοιμα, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του έτους.

Κακά τα ψέματα. Είναι τόσα πολλά αυτά που χρειάζεται να οργανώσεις: Από τον ρουχισμό του παιδιού μέχρι τον σχολικό εξοπλισμό και από τα σχολικά εγχειρίδια μέχρι το lunch box του. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που καλείσαι να προσέξεις, ώστε το παιδί να έχει στη διάθεσή του ό,τι είναι απαραίτητο για μία απολαυστική χρονιά γεμάτη γνώση και νέες εμπειρίες. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να άρχιζες από σήμερα την προετοιμασία;

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και αυτή η σκέψη σε αποθαρρύνει, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τα must-have που καλό είναι να διαθέτει κάθε μικρός μαθητής και τα οποία μπορείς να ανακαλύψεις πραγματοποιώντας μία βόλτα μαζί του στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos!

Άλλωστε, φέτος τον Σεπτέμβρη, η καθιερωμένη βόλτα για τις σχολικές αγορές στο αγαπημένο εμπορικό κέντρο συνδυάζεται με μουσική, φαντασία και μάθηση, αφού κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιούνται DJ sessions, κάθε Σάββατο θα μας κάνουν παρέα ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, ενώ κάθε Πέμπτη τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη Σχολή Επιστήμης και Cosmoμαγείας!

Μία άνετη σχολική τσάντα που θα «αγκαλιάζει» την πλάτη του μικρού σου

Η αγορά μίας σχολικής τσάντας για τη νέα σχολική χρονιά είναι η καθιερωμένη διαδικασία που προειδοποιεί τα παιδιά πως σύντομα θα καθίσουν στα θρανία. Και αν ψάχνεις μία καλή τσάντα που θα βοηθάει το παιδί να μεταφέρει καθημερινά τα βιβλία του με άνεση, χωρίς να το κουράζει, τότε στο κατάστημα Alouette υπάρχει ένα σχολικό σακίδιο σε λιλά απόχρωση με σχέδια Santoro Gorjuss, το οποίο έχει ανατομική πλάτη και ενισχυμένους ιμάντες, ενώ διαθέτει εξωτερικές, εσωτερικές και πλαϊνές θήκες για άψογη οργάνωση, καθώς και ανθεκτική λαβή.

Εναλλακτικά, μπορείς να στραφείς σε μία εξίσου αξιόπιστη επιλογή, όπως το αδιάβροχο σακίδιο πλάτης Kipling από το κατάστημα Βag Stories, το οποίο διαθέτει ασορτί κασετίνα, είναι μικροκαμωμένο αλλά ευρύχωρο, ενώ χωράει βιβλία, tablet, ακόμη και το γεύμα του παιδιού σου. Ό,τι και αν επιλέξεις, μην παραλείψεις να ζητήσεις την τελική έγκριση του παιδιού, πριν ολοκληρώσεις την αγορά της σχολικής τσάντα. Έτσι και αλλιώς, τον τελευταίο λόγο στην επιλογή, τον έχει πάντα το παιδί!

sxolikes-agores-(4).jpg

Τα ρούχα που θα επιτρέπουν στο παιδί να απολαμβάνει τις δραστηριότητές του

Για να είσαι σίγουρη πως το παιδί σου θα απολαμβάνει κάθε σχολική ή εξωσχολική δραστηριότητα μέσα στην ερχόμενη χρονιά, είναι απαραίτητο να εξοπλίσεις την γκαρνταρόμπα του με ευκολοφόρετα κομμάτια, τα οποία θα του προσφέρουν μοναδική άνεση και απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ενώ συγχρόνως, θα το κρατάνε ζεστό. Ένα τέτοιο ρούχο είναι και το παιδικό σετ για κορίτσια από το κατάστημα BodyTalk, ένα σετ που περιλαμβάνει μπλούζα και jogger φόρμα και το οποίο θα συντροφεύει τη μικρή σου εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας.

Όσο για το αγοράκι σου, μπορείς να προμηθευτείς ένα στυλάτο, λευκό φανελάκι με στάμπα και κοντό μανίκι από το κατάστημα Minerva του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, καθώς πρόκειται για ένα ρούχο που «ξεκλειδώνει» αμέτρητες casual εμφανίσεις για τον μικρό μαθητή.

sxolikes-agores-(2).jpg

Τα αξεσουάρ που οργανώνουν κάθε μαθητή στο μαγικό «ταξίδι» της γνώσης

Εκτός από τη σχολική τσάντα, τα αξεσουάρ που συντροφεύουν το παιδί τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο, είναι αυτά που το διευκολύνουν να είναι προσηλωμένο στην παράδοση την ώρα του μαθήματος και την ώρα του διαλείμματος, να απολαμβάνει την ξεγνοιασιά του. Συνεπώς, όσο πιο εύχρηστη είναι η κασετίνα του παιδιού ή το lunch box που θα επιλέξεις για εκείνο, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το παιδί να οργανωθεί και να συγκεντρωθεί στα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία, όπως το μάθημα που παραδίδει η δασκάλα ή το παιχνίδι με τους συμμαθητές του.

Για παράδειγμα, μία πλήρως εξοπλισμένη κασετίνα, η οποία περιλαμβάνει στυλό, μολύβι, γόμα, ξύστρα, χάρακες, ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, είναι ό,τι χρειάζεται κάθε παιδί και μπορείς να τη βρεις στο κατάστημα Μουστάκας. Βέβαια, για το lunch box του παιδιού αξίζει να επισκεφθείς το κατάστημα Flying Tiger Copenhagen, διότι εκεί υπάρχει ένα απίθανο βαλιτσάκι φαγητού με σχέδια, το οποίο θα κάνει το μικρό σου να ανυπομονεί για την ώρα που θα δοκιμάσει το κολατσιό του.

sxolikes-agores-(3).jpg

Extra tip: Αν το παιδί σου φοράει γυαλιά οράσεως, καλό θα ήταν να επενδύσεις τώρα σε έναν δεύτερο σκελετό, έτσι ώστε αν χαθεί ή χαλάσει το ζευγάρι που φοράει καθημερινά, να έχει στη διάθεσή του μία εναλλακτική. Μάλιστα, στο κατάστημα οπτικών MARK AaLEN του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, μπορείς να αγοράσεις ένα ζευγάρι κοκάλινα γυαλιά οράσεως και να αποκτήσεις δωρεάν ένα ακόμη.

sxolikes-agores-(1).jpg

Οι προσθήκες που διαμορφώνουν ένα ιδανικό και άνετο περιβάλλον μάθησης

Για να έχει το παιδί σου μία καλή σχολική χρονιά, χρειάζεται να διαμορφώσεις στο σπίτι σας το κατάλληλο περιβάλλον, το οποίο θα εμπνέει το παιδί να μελετάει μετά το σχολείο. Μία μικρή και οργανωμένη βιβλιοθήκη, ένα γραφείο κατάλληλο για το ύψος του παιδιού είναι μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να μετατρέψεις μία γωνία του δωματίου σε χώρο διαβάσματος. Ωστόσο, η πιο σημαντική από αυτές τις προσθήκες είναι η καρέκλα γραφείου που θα επιλέξεις, καθώς όταν το παιδί θα κάθεται σε μία καρέκλα που δεν θα το κουράζει, θα του είναι πιο εύκολο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη μελέτη του.

sxolikes-agores-(5).jpg

Μία τέτοια καρέκλα είναι και η καρέκλα γραφείου NOVO, την οποία μπορείς να προμηθευτείς από το κατάστημα FLEXA. Η συγκεκριμένη καρέκλα διαθέτει την επιλογή αυξομείωσης ύψους, πλάτης και καθίσματος, δίνοντας στο παιδί τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει, ώστε να αισθάνεται άνετα. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με φρένο στο ροδάκι, ενώ αν θέλεις μπορείς να την κάνεις και σταθερή.

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Ακόμη και αν δεν έχεις λάβει την επίσημη λίστα του σχολικού εξοπλισμού που θα χρειαστεί το μικρό σου τους επόμενους μήνες, μπορείς να αρχίσεις ήδη να προετοιμάζεις την επιστροφή του στα θρανία, πραγματοποιώντας μία επίσκεψη μαζί του στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Mediterranean Cosmos ή το Facebook και το Instagram του εμπορικού κέντρου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved